Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Η Τουρκία στηρίζει… Ρεπούση! Οποία τιμή γι’ αυτή την «ελληνίδα»


Άρθρο με τίτλο «Βρικολάκιασε το πνεύμα πολέμου στον γείτονα» αφιερώνει στο πρωτοσέλιδο της η τούρκικη εφημερίδα Milliyet για το νέο βιβλίο της έκτης τάξης Δημοτικού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι στη χώρα μας γράφηκε και πάλι το βιβλίο της Ιστορίας της τελευταίας τάξης του Δημοτικού που είχε προκαλέσει την αντίδραση, όπως τονίζει, των εθνικιστών καθώς περιείχε ήπιες διατυπώσεις για τους Τούρκους και τους Οθωμανούς. 

Ακόμη, το άρθρο επισημαίνει ότι το βιβλίο αυτό, δηλαδή της κυρίας Μαρίας Ρεπούση, που ειρήσθω εν παρόδω κατεβαίνει υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές, είχε αρχίσει να διδάσκεται το 2007, ωστόσο στο νέο βιβλίο υπάρχουν πολύ βαριές διατυπώσεις αναφορικά με την είσοδο του τουρκικού στρατού στην Σμύρνη.
Αξίζει να αναφερθεί το εξαιρετικά εύστοχο και καυστικό σχόλιο του αντιστράτηγου ε. α., κυρίου Δημήτρη Αλευρομάγειρου τόσο για την αντικατάσταση του βιβλίου της κυρίας Ρεπούση όσο και για την αντίδραση των Τούρκων…

«Μάλλον όσοι εναντιωθήκαμε σε αυτό το κουρελούργημα είμαστε σκουριασμένα μυαλά, εθνικιστές, πολεμοκάπηλοι και εναντίον της φιλίας των λαών….
Και μάλλον οι συντάκτες και οι εμπνευστές αυτής της εμετικής υποτέλειας έχουν ανοικτή μυαλά, είναι προοδευτικοί και βλέπουν πολύ μπροστά….
Άλλωστε τους δικαιώνει και η «δικαιολογημένη» αντίδραση των τούρκων…
Γι αυτό άλλωστε και έσπευσαν να τους συμπεριλάβουν σε «προοδευτικά» ψηφοδέλτια οι Έλληνες «ειρηνόφιλοι-προοδευτικοί».

Να σημειωθεί με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Γιώργου Μπαμπινιώτη και της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου τη θέση του επιμάχου βιβλίου παίρνει ένα νέο, των καθηγητών Ιστορίας του Αριστοτέλειου, Ι. Κολιόπουλου, Ιάκ. Μηχαηλίδη και των εκπαιδευτικών Χαρ. Μηνάογλου και Αθ. Καλιανιώτη με τίτλο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου».
Πηγή: newsbomb.gr

1 σχόλιο: