Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Συνέντευξη του υπ. βουλευτή της Ν.Δ στη Β’ Θεσ/νίκης Π. Τσακίρη

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο dimoshalkidonas.blogspot.com και στον Κωνσταντίνο Στογιαννάρη ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ στη Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης Παντελής Τσακίρης μιλά για την υποψηφιότητα του στις εκλογές της 6ης Μάιου και λέει ότι αισθάνεται ευθύνη.  Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη Παρακάτω:
1. Κύριε Τσακίρη, πώς αισθάνεστε σήμερα, ως υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ;

Ευθύνη.

2. Είστε καθ’ όλα έτοιμος να δώσετε την εκλογική μάχη; 

Όταν πιστεύεις ότι αυτό που κάνεις αξίζει δεν μπορείς να νιώθεις ανέτοιμος.

3. Τι προσδοκάτε από τις εκλογές αυτές;

Ουσιαστική αλλαγή και πράξεις. Άλλωστε, τα λόγια είναι η σκιά των πράξεων.

4. Αν σας ζητούσαμε να στείλετε ένα μήνυμα προς το εκλογικό σώμα, ποιό θα ήταν αυτό.

Αλλάζουμε ψήφο. Η ψήφος οργής είναι ψήφος αδιεξόδου. Η Ελλάδα δεν νοείται, τώρα που η Ευρώπη συζητάει αλλαγή κατεύθυνσης, να μην έχει ισχυρή κυβέρνηση να την εκπροσωπήσει.

5. Ποια θεωρείτε τα μείζονα ζητήματα & προβλήματα της κοινωνίας της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης για τα οποία πρέπει να δώσετε μάχη από τα έδρανα του Κοινοβουλίου με όπλα την επαγγελματική σας γνώση και την κοινωνική σας δραστηριότητα;

Έργα υποδομής, σχεδιασμός αγροτικής πολιτικής στον νομό. Διεκδίκηση ευρωπαϊκών πόρων. Εκμετάλλευση των φυσικών ομορφιών του νομού, όπως η περιοχή της λίμνης Βόλβης. Ανάγκη για δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω αναπτυξιακών προτάσεων.

6. Ρουσφέτι, το προπατορικό αμάρτημα του πολιτικού συστήματος, εξ αιτίας του οποίου η ελληνική κοινωνία απώλεσε τον παράδεισο της αξιοκρατίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. ως νέος υποψήφιος βουλευτής είστε στην ίδια λογική ή μπορείτε να πείτε μετά λόγου γνώσεως και συνεπειών, απεταξάμην;

Ως νέος πολιτικός δεν θα μιλήσω τη ξύλινη γλώσσα ούτε θα αγιοποιήσω το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης αλλά και το κόμμα μου το οποίο κυβέρνησε σχεδόν 9 χρόνια από το 1981 κ μετά. Το ρουσφέτι ή αλλιώς το μέσο προς εξασφάλιση ιδιωτικού συμφέροντος ήταν και ως ένα βαθμό εξακολουθεί να είναι μια συνήθης πολιτική πρακτική. Η νέα μεταπολίτευση που επαγγέλεται ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι ένα σύνθημα. Είναι μια αναγκαιότητα προκειμένου να επιβιώσει το ελληνικό κράτος και κατ’ επέκταση και ο ελληνικός λαός. Η ατιμωρησία, η ασυδοσία, η περιφρόνηση της δημοκρατίας και των θεσμών της , η προώθηση του ιδιωτικού συμφέροντος σε βάρος του γενικού καλού είναι νοσηρά κατάλοιπα του προηγούμενου καθεστώτος. Αυτά οφείλω να τα πολεμήσω , να τα κατακρίνω και να τα αλλάξω. Αλλά κανείς δεν μπορεί μόνος του. Πρέπει και η κοινωνία να το πάρει απόφαση.

7. Γιατί ο κόσμος να εμπιστευτεί ξανά τα μεγάλα κόμματα και όχι τα μικρά που δεν έχουν φθαρεί και αποκτούν μία αυξανόμενη δυναμική; Πως θα πείσετε τους ψηφοφόρους σας να επιστρέψουν σε σας;

8. Σας ανέφερα και παραπάνω ότι η ψήφος οργής είναι ψήφος αδιεξόδου. Δεν απαγγέλομαι ότι η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική επιλογή , άλλωστε ποιος μπορεί να το επικαλεστεί αυτό σε μια δημοκρατία. Η αλαζονεία που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια το ΠΑΣΟΚ δεν έχει θέση στο λεξιλόγιο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Το μόνο σίγουρο, όμως είναι ότι η ΝΔ αποτελεί τη μόνη επιλογή διακυβέρνησης και ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος πολιτικός που συνδυάζει με επιτυχία τον πολιτικό ρεαλισμό και τα οραματισμό για μια Ελλάδα περήφανη και σύντομα αυτόφωτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου