Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Καλλιτεχνικές δράσεις με έργα μαθητών

Περισσότεροι από χίλιοι μαθητές τα τελευταία 17 χρόνια έχουν συμμετάσχει στις εκθέσεις φωτογραφίας που διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ).Μάλιστα, στην φετινή έκθεση που εγκαινιάζεται απόψε (στις 8), στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής του δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν τιμητικά και τρία σχολεία από την Αυστραλία.

«Κάθε χρόνο το ενδιαφέρον αυξάνεται, οι συμμετοχές σχεδόν διπλασιάζονται και διαπιστώνουμε ότι η φωτογραφία είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει πολύ τους μαθητές», επεσήμανε μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο επιμελητής της έκθεσης, Θανάσης Ράπτης.

«Συνήθως η πρόσκληση απευθύνεται στα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου. Τα μικρότερα αδέρφια όμως, επιθυμούν κι εκείνα να συμμετάσχουν κι έτσι βλέπουμε πολλές φωτογραφίες από παιδιά του δημοτικού. Δε στερούμε από κανένα παιδί το δικαίωμα να πάρει μέρος», επισημαίνει.

Στη διάρκεια των εγκαινίων θα βραβευθούν οι τρεις καλύτερες συμμετοχές με συμβολικά βραβεία, όπως βιβλία με θέμα τη φωτογραφία.

Σημειώνεται ότι το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.

Δεύτερη συνάντηση εικαστικών

Στο μεταξύ, περισσότερα από 400 έργα ζωγραφικής παιδιών του δημοτικού περιλαμβάνει η «συνάντηση εικαστικών» που γίνεται για δεύτερη χρονιά στην Καλαμαριά.

Στην έκθεση συμμετέχουν μαθητές από διάφορα δημοτικά σχολεία της Καλαμαριάς και φιλοξενείται στους Κοιτώνες του πρώην στρατοπέδου Μακεδονομάχου Κόδρα.

Το θέμα της έκθεσης, που εγκαινιάζεται το Σάββατο (στις 7μμ) είναι η «ευτυχία».. Θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 11 Μαΐου και θα λειτουργεί από τις 18:30 έως τις 21:00.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας. Καλλιτεχνικός κριτής είναι ο Ξενής Σαχίνης, καθηγητής Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., ο οποίος και θα επιλέξει τα έργα που θα βραβευτούν.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου