Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Παντελής Κουκουλεκίδης: Η πολιτική παρουσία του Ευ. Βενιζέλου & τα επόμενα βήματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η πολιτική παρουσία του Ευ. Βενιζέλου 

Τον Ιούνιο του 2011 ο Βαγγέλης Βενιζέλος , επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης,αποδέχθηκε την πρόταση Παπανδρέου και ανέλαβε τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών. Απέδειξε λοιπόν περίτρανα ότι έθεσε το εθνικό υπεράνω του ατομικού του συμφέροντος. 

Επωμίσθηκε ευθύνες που βαραίνουν το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας από το 1974 και εντεύθεν και οι οποίες προφανέστατα δεν του αναλογούσαν. Όπως το 1989 , όταν υποθήκευσε την πανεπιστημιακή του καριέρα,τασσόμενος στο πλευρό του βαλλόμενου ηγέτη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, Α. Παπανδρέου,έτσι και το 2011 απέδειξε ότι δεν κρύβεται στα δύσκολα. Δε φυγομαχεί,δε δειλιάζει. Κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του στο Υπουργείο Οικονομικών, πέραν των κοινώς παραδεκτών ικανοτήτων του (πολιτική ευστροφία ,ρητορική δεινότητα κ.α.),επέδειξε συνέπεια,στωικότητα και αποτελεσματικότητα. Μέσα σε μια διαμορφωμένη οικονομική πραγματικότητα και με δυσμενείς πολιτικούς συσχετισμούς (δίδυμο Μέρκελ – Σαρκοζί) για τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, πέτυχε την επιτυχή έκβαση του PSI και την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης,αποτρέποντας την ανεξέλεγκτη χρεωκοπία της Ελλάδας και την έξοδο της χώρας από την ζώνη του ευρώ.  

Τα επόμενα βήματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. 

Μετά την εκλογή Βενιζέλου στην προεδρία του κόμματος,το ΠΑ.ΣΟ.Κ. απέκτησε μια άλλη πολιτική δυναμική και εισήλθε στην προεκλογική κούρσα από καλύτερη αφετηρία. Αυτό το έχουν αντιληφθεί οι αντίπαλοι του. Πλέον το συνειδητοποιεί καλύτερα τόσο το στελεχιακό δυναμικό,όσο και η εκλογική βάση του κινήματος. Έτσι ο στόχος της πρωτιάς στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση,καθίσταται εφικτός. Καθήκον του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι η εκπόνηση ενός ρεαλιστικού και εφαρμόσιμου εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης. 

Ανασυγκρότησης πολιτικής, οικονομικής , κοινωνικής, ηθικής . Καλούμαστε να παλέψουμε για να αποδείξουμε ότι ηθική και πολιτική δεν είναι ασύμβατες έννοιες. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να αποκτήσει και πάλι κυρίαρχο ρόλο στο ελληνικό κομματικό σύστημα καλείται να συναρθρωσεί το κοινωνικό με το εθνικό ζήτημα. Δε χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στην Αριστερά και τον πατριωτισμό στη Δεξιά. Το Κίνημα οφείλει να επαναθεμελιώσει τις αρχές και τις αξίες που διέπουν τη σύγχρονη δημοκρατική – προοδευτική παράταξη. Να αφήσει οριστικά πίσω τις παθογένειες του ελληνικού μεταπολιτευτικού σκηνικού ( ανέξοδη ρητορεία ,ατέρμονη παροχολογία κ.α.) που κράτησαν καθηλωμένη την πατρίδα μας.

 Και πάνω απ' όλα θεμελιώδης και απαραβίαστη προυπόθεση για την εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης που προανέφερα είναι η ανάδειξη ενός νέου , άφθαρτου και αδιάφθορου πολιτικού προσωπικού που θα διακρίνεται για το ήθος, την παρρησία και την μαχητικότητα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου