Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Δώρα Αυγέρη: Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλο! Υποτίμηση της κατάστασης ή της νοημοσύνης των πολιτών από τον υπουργό Υγείας;

Δήλωση Δώρας Αυγέρη, Αν. Τομεάρχη Υγείας και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β’ Θεσσαλονίκης

Στα μνημόνια, άφησαν δύο εκατομμύρια ανασφάλιστους. Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αφήνει το ΕΚΑΒ να κάνει διακομιδές ανασφάλιστων στα νοσοκομεία.
Το σχετικό έγγραφο- φωτιά δεν «έκαψε» μόνο την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Θεσσαλονίκη, αποκάλυψε το πόσο ανάλγητοι και κυνικοί είναι οι της κυβέρνησης. Το ΕΚΑΒ θα διακομίζει σε ιδιωτικές κλινικές μόνο τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αφήνοντας τους ανασφάλιστους ουσιαστικά αποκλεισμένους από την παροχή ιατρικής φροντίδας και εντατικής θεραπείας.

Έπρεπε να προκληθεί αναστάτωση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και κύμα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα, για να αρχίσει πολλές ώρες αργότερα να διαρρέει η κυβέρνηση στα ΜΜΕ πως θα φέρει σχετική τροπολογία, χωρίς λεπτομέρειες και χωρίς να είναι τίποτα σίγουρο.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Υγείας για μια ακόμη φορά κορόιδευε τους πολίτες ανακοινώνοντας το άνοιγμα 50 νέων ΜΕΘ, αποκρύπτοντας ότι «ξηλώνει» κρεβάτια, κλινικές και γιατρούς, ακόμη και ειδικευόμενους διαφορετικών ειδικοτήτων, για να τις στελεχώσει με δανεικά μπαλώματα. Έχοντας αποφασίσει να υποστελεχώσει και άλλες δημόσιες δομές υγείας, όπως τα περιφερειακά ιατρεία και τα κέντρα υγείας, για να μεταφέρει τους γιατρούς τους στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου.

Κυβέρνηση και Υπουργός Υγείας έχουν μετατρέψει την ενημέρωση των πολιτών σε τηλεοπτικό πρόγραμμα προπαγάνδας εναντίον της αντιπολίτευσης, κυρίως όμως εμπαιγμού και υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών. Η εξαπάτηση του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση σε μια τέτοια κρίσιμη ώρα είναι σκανδαλώδης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται για άλλη μια φορά εγκληματικά ανίκανη και αδιάφορη να αντιμετωπίσει την πανδημία στην πράξη. Επιδίδεται μόνο σε επικοινωνιακή διαχείριση. Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε γιατροί στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» να ζητούν εισαγγελική παρέμβαση για την αναζήτηση ευθυνών.

Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Το επιτελικό κράτος καταρρέει. Οι πολίτες αναζητούν πλέον ευθύνες απ’ αυτούς που, αντί να ενισχύσουν το ΕΣΥ, σηκώνουν το δάχτυλο στον καθέναν για να κρυφτούν. Οι πολίτες αξίζουν πολλά περισσότερα απ’ αυτή την κυβέρνηση, που δεν λογοδοτεί σε κανέναν και δεν γνωρίζει τι σημαίνει κυβερνητική ευθύνη. Και στην Θεσσαλονίκη μπορεί να βρει κανείς πολλές!

Δώρα Αυγέρη 

Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας 

Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης 

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου