Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Ενεργοί Δημότες Χαλκηδόνος: Επιστολή – Τοποθέτηση για το 1ο Θέμα της ψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος 2021

Από την παράταξη των Ενεργών Δημοτών Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιευθούμε την παρακάτω επιστολή:

Κ. Πρόεδρε του Δ.Σ:

Αποφύγατε κ. Πρόεδρε εντέχνως την συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα στο δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο, με την επιμονή σας για αναβολή, έστω και αν όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης είχαν τοποθετηθεί υπέρ ενός εποικοδομητικού διαλόγου.

Δεν αδράξατε την ευκαιρία να προκαλέσετε την συζήτηση στο ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ακόμη σας προτάθηκε ΜΟΝΟ να συζητηθεί το Θέμα του Τ.Π. και να ψηφίσουμε σε επόμενο ΔΣ.
Σας επισημάνθηκε, σύμφωνα και με την δήλωση του Δημάρχου, πως επίκειται lockdown, και ΔΕΝ θα έχουμε την ευκαιρία άλλη φορά να συζητήσουμε με φυσική παρουσία για το Τ.Π. και την εναλλακτική μας πρόταση, όμως επιμείνατε στην στείρα σας άποψη περί αναβολής του Θέματος.

Επικαλεστήκατε την μη ενημέρωση «συναδέλφων Δημοτικών Συμβούλων», χωρίς να τολμήσει κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος να στηρίξει την άποψή σας και να τοποθετηθεί επ’ αυτού.

Μας καλείτε σε ΔΣ δια περιφοράς (με mail), ούτε καν με Τηλεδιάσκεψη, και μας ενημερώνετε με εισηγήσεις τόσο της Διοικούσας παράτασης (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ), όσο και της Αντιπολίτευσης ΜΟΛΙΣ χτές το μεσημέρι στις 14:38 …(λίγες ώρες πριν να αρχίσει η ψηφοφορία) , τώρα φαίνεται δεν έχετε αναστολές ως προς την ενημέρωση των συναδέλφων Δημοτικών Συμβούλων.

Είναι φανερό πως επιδιώκατε την αναβολή της δια ζώσης συζήτησης στο ΔΣ πάση θυσία.
Τώρα για την θετική μας θέση στην υπερψήφιση της εναλλακτικής, έχουμε να σας πούμε ..να σας γράψουμε.. (δυστυχώς λόγω της επιλογής σας για ΔΣ δια περιφοράς) και να επαναλάβουμε την πρότασή της παράταξής μας, που έγινε στο Δια ζώσης αναβληθέν ΔΣ, ότι μέσα από ενδεχόμενες τροποιητικές – αναμορφώσεις, μπορούν να βρεθούν συγκλίσεις. Εξάλλου στη διαχειριστική χρονιά του 2020 έχουν γίνει πολλές τροποποιήσεις, στις οποίες είχαμε θετική και εποικοδομητική στάση. Πιστεύω πως ΔΕΝ θα χρειαστούν.

Σας υπενθυμίζουμε πως από Δήλωση του Δημάρχου αλλά και από τα πεπραγμένα της χρονιάς του 2020, έχει διαπιστωθεί πως, δεν μπορεί η διοικούσα παράταξη, να εκτελέσει παρά μόνο, κάτι λιγότερο από το 15% του Τεχνικού Προγράμματος. Σας συνιστούμε και σας προτρέπουμε να διαβιβάσετε στην διοικούσα παράταξη, την αγωνία μας αλλά και την άποψή μας πως πρέπει να αυξήσει τους ρυθμούς εκτέλεσης του Τεχνικού Προγράμματος για το 2021, όποιο δημοκρατικά πάρει την απαραίτητη πλειοψηφία, στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Εξ’ άλλου είμαστε πάντα αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που αποβλέπει στην καλλίτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών μας, Και ειδικά τώρα που μπαίνουμε στο δεύτερο κύμα του Κορωναιού, με την κρίση να μεγαλώνει, οφείλουμε όλοι να είμαστε αλληλέγγυοι και ενωμένοι.
 

Με εκτίμηση,

Μηντζαρίδης Μηνάς Επικεφαλής Ενεργών Δημοτών
Στεργιάδης Απόστολος Δημοτικός Σύμβουλος
Βλαχάκη Μαρία Δημοτική Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου