Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Δήμος Χαλκηδόνος: Δελτίο Τύπου για αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων

Άμεση ήταν η αντίδραση και επέμβαση της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, του Δήμου Χαλκηδόνος και του Δήμου Δέλτα στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν μεγάλες εκτάσεις στο Δήμο Χαλκηδόνος.

Το φαινόμενο εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ μηχανήματα έργου, τόσο του Δήμου Χαλκηδόνος όσο και της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, επιχειρούν την αντιπλημμυρική θωράκιση καθόλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς και τον περιορισμό των επιπτώσεων της έντονης βροχόπτωσης.

Από νωρίς το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη Συντονιστικό Τοπικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας στην έδρα του Δήμου στα Κουφάλια με τη συμμετοχή και την αμέριστη βοήθεια της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Βούλας Πατουλίδου, του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Εργων της Π.Κ.Μ κ. Στάθη Αβραμίδη, του Δημάρχου Χαλκηδόνος κ. Γιάννη Τσουκνιδά, του Δημάρχου Δέλτα κ. Μίμη Φωτόπουλου, τους Αντιδημάρχους του Δήμου Χαλκηδόνος, τον Πρόεδρο Δ.Σ. του Δήμου καθώς και Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων των πληγέντων περιοχών του Δήμου, Εντεταλμένους Συμβούλους Πολιτικής Προστασίας της Π.Κ.Μ. και Ενέργειας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Χαλκηδόνος, των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Κ.Μ. και των Δήμων Χαλκηδόνος και Δέλτα, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Κ.Μ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών και του Τμήματος Τροχαίας Χαλκηδόνος.

Το συντονιστικό όργανο άμεσα αποφάσισε και έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι ως άνω Δήμοι να κηρυχθούν σε κατάσταση Εκτακτης Ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου