Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε Δήμους, Περιφέρειες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Την κατάληψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης θα συνεχίσουν αύριο και μεθαύριο οι εργαζόμενοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Συγκεκριμένα, με βάση τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προβλέπεται η αποχώρηση 114 υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από το σύνολο των 1900 εργαζομένων σε αυτήν.

Από την άλλη πλευρά, προβλέπεται η αποχώρηση 54 από τους 2.500 υπαλλήλους της αιρετής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως αποφάσισαν το μεσημέρι μετά την κατάληψη που πραγματοποίησαν στο κτίριο της περιφέρειας, αύριο το πρωί θα μεταβούν στη Διεύθυνση Διοικητικού προκειμένου να εμποδίσουν την έκδοση των καταστάσεων των προς αποχώρηση εργαζομένων. Στη συνέχεια θα μεταβούν στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» της Διεθνούς Έκθεσης όπου θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, που θα βρίσκεται εκεί για την ελληνογερμανική συνέλευση, παρουσία του εντεταλμένου της Γερμανίδας Καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ. Σε κάθε περίπτωση, θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί αργότερα ενώ θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στο μεταξύ, υπό κατάληψη παραμένουν οι δήμοι Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά μετά από αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων μέσω των οποίων υπογραμμίζουν πως με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση η τοπική αυτοδιοίκηση αδυνατεί να προχωρήσει. Εξάλλου, εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποίησαν σήμερα καταλήψεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και σε διευθύνσεις προσωπικού των υπολοίπων δήμων προκειμένου να μην αποσταλούν λίστες εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Αποφάσεις για να μην σταλούν λίστες έλαβαν τα δημοτικά συμβούλια Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Πυλαίας-Χορτιάτη ενώ σήμερα θα συνεδριάσουν τα συμβούλια των δήμων Νεάπολης – Συκεών, Θέρμης και Χαλκηδόνος.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου