Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Κατέληξαν τέσσερα νεογνά στη κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»

Τέσσερα νεογνά που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη κατέληξαν μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας . Το τελευταίο (τέταρτο) νεογνό πέθανε το απόγευμα της Παρασκευής (9/11) και ο θάνατος αποδόθηκε αρχικά σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.


«Όπως με διαβεβαίωσε η επιτροπή λοιμώξεων αλλά και ο διευθυντής της νεογνολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας ο θάνατος των νεογνών δεν οφείλεται σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη αλλά σε σειρά προβλημάτων τα οποία οδήγησαν και στην εισαγωγή των νεογνών στην κλινική» είπε στο «ΑΠΕ-ΜΠΕ» ο διευθυντής του νοσοκομείου Γιώργος Χριστόπουλος.

Στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» νοσηλεύονται συνολικά 30 νεογνά με αναπνευστικά, προβλήματα προωρότητας ή λοιμώξεις. Τα πάσχοντα μωρά μεταφέρονται στην κλινική από νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας.

Οι θάνατοι των τεσσάρων (ορισμένοι ανεβάζουν τον αριθμό των θανάτων σε πέντε) νεογνών άρχισαν να σημειώνονται από το περασμένο Σάββατο –γεγονός που ανησύχησε τους υπευθύνους του νοσοκομείου , μετά από όμως από διαβεβαίωση της επιτροπής λοιμώξεων δεν αποφασίστηκε το κλείσιμο της μονάδας.
Πηγή: ΑΜΠΕ, ERT3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου