Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Σήμερα Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 11:45 η εκπομπή του 4Ε «Στον Τόπο που Γεννήθηκα…» μας πάει στην Αρναία την αρχόντισσα της ορεινής Χαλκιδικής

Την έχουν αποκαλέσει αρχόντισσα της ορεινής Χαλκιδικής. Δεσπόζει σκαρφαλωμένη στα 600 μέτρα υψόμετρο. Αυτή την Κυριακή 18 Νοεμβρίου η Αρναία έρχεται στις μικρές σας οθόνες μέσα από την εκπομπή <<Στον τόπο που γεννήθηκα...>> της 4Ε!

Γνωρίστε τον πανέμορφο αυτόν τόπο με την γραφική πλατεία, τον μεγαλοπρεπή μητροπολιτικό ναό του Αγίου Στεφάνου... Ακούστε βυζαντινούς ήχους, τραγούδια του τόπου και παιδικές φωνές που θα σας ταξιδέψουν σε αλλοτινές εποχές...


Περπατήστε στα γραφικά στενά της Αρναίας, θαυμάστε την μαστοριά των σπιτιών της και αναπνεύστε τον καθάριο αέρα του Χολομώντα!

Η πλούσια ιστορία της Αρναίας καθηλώνει ενώ ο πολιτισμός κατέχει δεσπόζουσα θέση στον τόπο.
Στο λεγόμενο <<γιατράδικο>> επισκεπτόμαστε το ιστορικό και λαογραφικό μουσείο της Αρναίας. Εδώ υπάρχει και το μοναδικό ίσως στην Ελλάδα ,μουσείο υφαντικής!

Εκεί η κόρη μιας περίφημης υφάντρας μας μιλά με συγκίνηση. Παράλληλα μας δέχεται μια κυρία στο σπιτικό της το οποίο έχει μετατρέψει σε ιδιότυπο μουσείο γεμάτο με καλλιτεχνήματα της υφαντικής τέχνης! Δείτε καβαλάρηδες του ιππικού ομίλου να καλπάζουν αγέρωχοι μπροστά στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής ενώ λίγο πιο δίπλα στο μικρό άλσάκι μάγειρας περίφημος μας δείχνει μια εξαιρετική Αγιορείτικη συνταγή! Αμέσως μετά <<τρυπώνουμε>> σε σπίτι που έχει βάλει ντόπιο φαγητό στη φωτιά....

Οι πλούσιες αθλητικές δραστηριότητες της Αρναίας παρουσιάζονται στην εκπομπή. Οι παλιοί θυμούνται ιστοριές μοναδικές ενώ οι κυρίες του ΚΑΠΗ κερνούνε γλυκό και τραγουδούν όπως παλιά.... Μαθαίνουμε για το ξακουστό μέλι και κρασί της περιοχής Τα εντυπωσιακά χορευτικά μπροστά στο παλιό δημοτικό σχολείο, στο χοροστάσι κλείνουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο την εκπομπή ενώ οι γυναίκες στρώνουν τραπέζι για να τους φιλέψουν όλους.

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 11:45 δείτε την Αρναία φυσικά από την τηλεόραση της 4Ε. Την ίδια ώρα και μέσω δορυφόρων (τώρα και στο EUTERLSAT 9A) σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και μέσω διαδικτύου (livesteaming). Επίσης μέσω ΟΤΕ Tv (και CONN-X). Σε επανάληψη την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 16:45.
Δείτε Το Βίντεο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου