Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αποκαλύψεις για την απάτη δισεκατομμυρίων από εφοριακούς της Θεσσαλονίκης

Λίστα με 60 εφοριακούς που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης επιστροφής ΦΠΑ φέρονται να έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί επιθεωρητές αλλά και εισαγγελείς της Θεσσαλονίκης. 

Μέσα από τη φυλακή, ο φοροτεχνικός Ν. Κασιμάτης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha για το κύκλωμα και για την απάτη δισεκατομμυρίων που στήθηκε σε βάρος του Δημοσίου. 


"Όλοι έκλεβαν. Απ΄ την πίτα έπαιρναν όλοι. Ο καθένας είχε το ρόλο του. Εγώ λόγου χάρη, συμμετείχα στο θέμα των φορολογικών ελέγχων" είπε... 

Την περασμένη Παρασκευή, σχεδόν δύο χρόνια μετά τις καταγγελίες για τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά πέντε εφοριακών στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής ενώ άλλοι δύο στη Θεσσαλονίκη έχουν καταδικαστεί. 

Οι 5 υπάλληλοι της εφορίας κατηγορούνται ότι κατά τα έτη 1998 - 2000 εξέδιδαν παράνομες βεβαιώσεις επιστροφής ΦΠΑ από 3 έως 25 εκατομμύρια Δραχμές το μήνα. Συνολικά, η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο ξεπερνά τα 520 εκατομμύρια Δραχμές. 

Σύμφωνα με τον Alpha, οι έλεγχοι στην υπόθεση των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ συνεχίζονται καθώς η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να αγγίζει και τα 5 δις ευρώ! 
Πηγή: newsit.gr, seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου