Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κουδουνοφόροι "Μέριου" ΣΟΧΟΣ: 18, 24-27 Φεβρουαρίου 2012

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Σάββατο 18/02/2012 
18:00 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ - ΔΡΩΜΕΝΑ από:
Εκπολιτιστικό Σύλλογο Φλάμπουρου Ν.Σερρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» Λύκειο Ελληνίδων Σερρών Λαογραφικό Όμιλο Κολχικού «Βαλάχτσια» Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Πολυδενδριτών-Ασκονιτών «Ο ΦΑΡΟΣ» Θα ακολουθήσει γλέντι με ζουρνάδες, νταούλια και κρασί. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Παρασκευή 24/02/2012 
17:00 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ:
Χορός - διασκέδαση σε αποκριάτικους ρυθμούς με κλόουν, παιχνίδια και δώρα. Θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες παιδικές μεταμφιέσεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Σάββατο 25/02/2012 17:00 
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ από:
Σύλλογο «ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΟΧΟΥ»Εκπολιτιστικό Σύλλογο ΚΑΒΑΛΑΡΙΟΥ

18:00 "ΡΟΥΜΠΑ"
 Χορεύοντας και με συνοδεία λαϊκών οργάνων (ζουρνάδες), μεταφέρεται το νυφικό από το σπίτι του γαμπρού, στο σπίτι της νύφης με τη συμμετοχή των κατοίκων του Σοχού, μελών του ΚΑΠΗ, μελών του Ιππικού Ομίλου Σοχού «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ», μελών του Συλλόγου Διακρατικών Πολιτιστικών Ανταλλαγών Σοχού, μελών της Λαογραφικής Χορευτικής Ομάδας Γυναικών Σοχού, μελών του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», μελών του Συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΟΧΟΥ», μελών του Εκπολιτιστικού Συλλόγου ΚΑΒΑΛΑΡΙΟΥ και επισκεπτών.

20:00 «ΖΑΠΟΥΣ»
Εξαγνισμός της φύσης με άναμμα της καθαρτήριας φωτιάς σε τρεις γειτονιές. Στο «Μαράς», στο «Κουμλούκ» και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.Χορός «ΑΡΑΠΚΑΣ» - γλέντι με κρασί – εδέσματα, με συνοδεία λαϊκών οργάνων (Ζουρνάδες και Χάλκινα).

Κυριακή 26/02/2012 11:00 
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ από:
Πολιτιστικό Σύλλογο ΛΑΓΥΝΩΝ 
Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΣΣΗΡΟΥ 
Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΥΓΗΣ
Χορευτική ομάδα γυναικών «Γερακίνα» Συλλόγου Διακρατικών
Πολιτιστικών Ανταλλαγών ΣΟΧΟΥ. 

11.00 - 18.00: ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΑΜΟΥ 
Προετοιμασία και ντύσιμο της νύφης στην Κάτω Αγορά Σοχού«Ξύρισμα» του γαμπρού στην παιδική χαρά Αθανασιάδη.Προετοιμασία των συγγενών του κουμπάρου στα «Δυο Βρύσια»Σε όλα τα στέκια θα υπάρχει γλέντι, χορός, προσφορά κρασιού.Τα στεφανώματα θα γίνουν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Σοχού.Θα ακολουθήσει γαμήλιο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα (γίδα βραστή), μουσική με Ζουρνάδες και Χάλκινα.Συμμετέχουν: Ομάδες κατοίκων Σοχού, Ιππικός Όμιλος Σοχού, Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Σοχού, Σύλλογος Διακρατικών Ανταλλαγών Σοχού, Λαογραφική Χορευτική Ομάδα Γυναικών Σοχού, Σύλλογος «ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΟΧΟΥ» και επισκέπτες.(Στολές θα διατίθενται στα στέκια Κουδουνοφόρων και της Αράπκας).

Καθαρή Δευτέρα 27/02/2012 
11:00: Μουσικοχορευτικό Τμήμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροποτάμου Δράμα
11:30: Μουσικοχορευτικό Τμήμα - Δρώμενο από το Σύλλογο «GROYPA BESELATI» από το Πετρίτσι Βουλγαρίας
12:00: Χορευτικό από τον Αθλητικό - Πολιτιστικό Σύλλογο Δυτικής Θεσσαλονίκης «ΠΗΓΑΣΟΣ» 
12:30: Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού - Αθλητικού Συλλόγου Προσωπικού ΔΕΗ Θεσσαλονίκης. 
13:00: Φασολάδα με νηστήσιμα εδέσματα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου (δίπλα στο ΚΑΠΗ).

14:00: ΕΝΑΡΞΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ 
«Προστάβανι». Έθιμο συγχώρεσης - Μοίρασμα Πορτοκαλιών. Μοίρασμα πίτας και χαλβά.Φιλαρμονική, Πεζοπόρα τμήματα Συλλόγων, Ομάδων, Σχολείων, κατοίκων Σοχού.Δρώμενα από τους «Αράπηδες» Ξηροποτάμου και «Αρκούδες» Βόλακα Δράμας.«Μπουγκαζάια». Έθιμο του γάμου Σοχού. 
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΟΥΔΟΥΝΟΦΟΡΩΝ «Μέριου» ΣΟΧΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου