Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Του Απόστολου Στεργιάδη: Παιδικές Χαρές 2020

Του Απόστολου Στεργιάδη 
Δημοτικός Σύμβουλος  Ενεργών Δημοτών Χαλκηδόνος 

Οι παιδικές χαρές αποτελούσαν πάντα μέτρο της ποιότητας άσκησης της πολιτικής και του σεβασμού της διοίκησης ενός δήμου με τον πολίτη, οι διοικήσεις στις κοινότητες αλλά και στους ευρύτερους δήμους μετέπειτα “συναγωνιζόταν” η μία την άλλη για το πόσες και ποιες ποιοτικές παιδικές χαρές άφηναν ως έργο.

Η προηγούμενη διοίκηση μας άφησε μια αλόγιστη αποξήλωση σχεδόν ΟΛΩΝ των παιδικών χαρών με το αιτιολόγημα ότι οι παιδικές χαρές είναι επικίνδυνες και ΔΕΝ μπορούν να πιστοποιηθούν μιας και η πιστοποίηση ασφάλειας είναι υποχρέωση του Δήμου, και μόνο μία από τις 90 παιδικές χαρές που υπήρχαν στον δήμο μας ήταν πιστοποιημένη παρά την υποχρέωση από τον νόμο ΦΕΚ 2029 -25-7- 2014.

Στην πραγματικότητα και σύμφωνα με την τεχνική έκθεση της “Swiss Approval” (εταιρίας ελέγχου και πιστοποιήσεων) την οποία παρήγγειλε ο Δήμος απεφάνθη ότι το πλήθος των οργάνων των παιδικών χαρών όπως και ο περιβάλλοντας χώρος είναι αδύνατο να πιστοποιηθεί και χρήζει σοβαρών επισκευών και παρεμβάσεων να γίνει ασφαλής και να μπορεί να πιστοποιηθεί. Πολλά από τα όργανα ήταν για άμεση απόσυρση, αλλά και αρκετά από τα υπόλοιπα δεν είχαν ελλείψεις ή οι ελλείψεις τους ήταν επισκευάσιμες.

Παρ’ όλα αυτά δεν μπήκαν στον κόπο ούτε να επισκευάσουν τις ελλείψεις ούτε να κρατήσουν τα ασφαλή όργανα των παιδικών χαρών, παρά τα απέσυραν όλα με καταστροφική αποξήλωση. (Υποθέτω υπάρχει αρχείο – πρωτόκολλο αποξήλωσης των οργάνων και βρίσκονται καταγεγραμμένα και αποθηκευμένα σε κάποιο χώρο).

Η προηγούμενη διοίκηση όμως τελείωσε, κρίθηκε και ανέλαβε ΝΕΑ διοίκηση.
  • Τι γίνεται όμως τώρα με την παρούσα διοίκηση;
  • Από τις 27 (ή 30 με μετέπειτα απόφαση) παιδικών χαρών που αποφάσισε ο δήμος τώρα έχουν κατασκευαστεί ΜΟΝΟ 17 και ΚΑΜΙΑ απ’ αυτές ΔΕΝ είναι ολοκληρωμένες και φυσικά ΚΑΜΙΑ πιστοποιημένη!
  • Πότε θα γίνουν οι υπόλοιπες; Και με ποιανού χρήματα; Η υποχρέωση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΠ συνεχίζει να υφίσταται;

Πέρασε ένας χρόνος από την εκλογή της ΝΕΑΣ διοίκησης, εννέα μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της και ΚΑΜΙΑ ανησυχία για την αποκατάσταση των παιδικών χαρών στις κοινότητές μας!

Πέρασαν τρία χρόνια από την αποξήλωση παιδικών χαρών και χιλιάδες παιδιά στον δήμο μας μεγαλώνουν ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ το δικαίωμα στο παιχνίδι σε δημόσιο χώρο με τις δραστηριότητες των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ!

Και να σας θυμίσω τι είχαν καταφέρει χρήσιμοι και ΙΚΑΝΟΙ διοικούντες στις κοινότητες και τους δήμους μας να δημιουργήσουν στα χωριά μας πριν την αποξήλωση και τι έχουμε τώρα από τους ΤΩΡΙΝΟΥΣ διοικούντες.

Α/Α
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΥΠΗΡΧΑΝ
ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ
1
ΚΟΥΦΑΛΙΑ
22
6
2
ΠΡΟΧΩΜΑ
4
1
3
ΚΑΣΤΑΝΑΣ
3
1
4
ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΣ
4
1
5
ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
3
2
6
ΕΛΑΙΟΥΣΑ
2
1
7
ΒΑΛΤΟΧΩΡΙ
2
1
8
ΠΑΡΘΕΝΙΟ
4
1
9
ΑΔΕΝΤΡΟ
5
1
10
Μ. ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ
3
1
11
ΛΟΥΔΙΑΣ
1
1
12
ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
8
3
13
ΑΓΧΙΑΛΟΣ
4
1
14
Ν. ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ
5
2
15
ΞΗΡΟΧΩΡΙ
5
1
16
ΒΑΘΥΛΑΚΟΣ
4
1
17
ΓΕΦΥΡΑ
11
3

ΣΥΝΟΛΟ:
90
28

Πέρασε ένας χρόνος και πόσο θα περιμένουμε ακόμα; 
Αναφορικοί σύνδεσμοι: https://dimoshalkidonas.blogspot.com/2017/04/blog-post_31.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου