Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Δήμος Χαλκηδόνος: Δίκτυο αποχέτευσης στην Αγχίαλο

Από το γραφείο Δημάρχου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Αγχιάλου και ένα από τα πρώτα αιτήματά μας ως νέα Διοίκηση, έγινε αποδεκτό και πλέον ξεκινά. Η ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ ανακοίνωσε σχετικά:
‘’Εντός του Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει από την ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ, η σύνταξη των μελετών για την αποχέτευση των ακαθάρτων στον οικισμό Ν. Αγχιάλου του Δήμου Χαλκηδόνος.

Αφορά στον τελευταίο οικισμό, του πρώην δήμου Αγ. Αθανασίου, ο οποίος ακόμη δεν διαθέτει δίκτυο αποχέτευσης. Η ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα δώσει λύση, σ ένα πάγιο αίτημα της διοίκησης του Δήμου Χαλκηδόνος αλλά και των κατοίκων του οικισμού Ν. Αγχιάλου. Το έργο προβλέπεται να ξεκινήσει εντός του 2021 και θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ.

Ο οικισμός της Ν. Αγχιάλου, σήμερα αποχετεύεται με βόθρους προκαλώντας σημαντική ρύπανση στον υπόγειο υδροφορέα. Με την ολοκλήρωση του έργου από την ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ, θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα, που αναμένεται να συμβάλει δραστικά στην αναβάθμιση και ουσιαστική ανάπτυξη του οικισμού, ο οποίος βρίσκεται τόσο κοντά στη Θεσσαλονίκη.’’

Παράλληλα με τα παραπάνω δρομολογείται η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου Αγίου Αθανασίου, το οποίο παραμένει στάσιμο από το 2008, ενώ πολύ σύντομα καθορίζονται και οι λεπτομέρειες της συνεργασίας μεταξύ ΔΕΥΑΧ και ΕΥΑΘ ΑΕ, ώστε να ξεκινήσουν οι συνδέσεις σε Γέφυρα, Βαθύλακκο και Νέα Μεσήμβρια.

Συνεχίζουμε στο δρόμο της ευθύνης και διεκδικούμε επίμονα έργα, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας, δίνοντας λύση σε χρονίζοντα προβλήματα που αφορούν σε ζητήματα ύδρευσης κι αποχέτευσης στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου