Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ξεκινάει το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών του Δήμου Δέλτα

15ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ (15th INTERNATIONAL YOUTH BAND FESTIVAL) Δήμος Δέλτα Θεσσαλονίκης, 23 έως 26 Αυγούστου 2012

Ένα μοναδικό γεγονός το φετινό 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών!

Ένα μοναδικό μουσικό γεγονός αποτελεί για όλους εμάς το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών, καθώς συμπληρώνει 15 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στη μουσική σκηνή της πόλης μας και της Ευρώπης!

Με ξεχωριστή χαρά και τιμή σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών που λαμβάνει φέτος έναν μοναδικό επετειακό και βέβαια εορταστικό χαρακτήρα! Δεκαπέντε χρόνια δημιουργικής δουλειάς, δεκαπέντε χρόνια συνεπούς παρουσίας στη μουσική σκηνή της πόλης μας και ολόκληρης της Ευρώπης, δεκαπέντε χρόνια που μας έδωσαν τη χαρά της συνεργασίας, την ικανοποίηση του άρτιου καλλιτεχνικού αποτελέσματος, την περηφάνια των βραβεύσεων, δεκαπέντε χρόνια που μας τοποθέτησαν στην κορυφή των πολιτιστικών γεγονότων της πόλης μας και σε μία από τις υψηλότερες θέσεις στη ευρωπαϊκή, ορχηστρική μουσική σκηνή, δεκαπέντε χρόνια που μας δίνουν κάθε λόγω να γιορτάζουμε φέτος

Πολλοί ίσως πιστεύουν ότι η δημιουργία και διατήρηση ενός καλλιτεχνικού γεγονότος είναι ένα σχετικά απλό θέμα. Δεν είναι απλό, όπως δεν πρέπει να είναι και αυτοσκοπός. Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ πολύ γρήγορα κατάφερε να μετασχηματιστεί από καλλιτεχνικό γεγονός σε πολιτιστικό συμβάν, γιατί πέρα από την καλλιτεχνική του αξία, κατάφερε να συνδεθεί, με ευαίσθητα θέματα της σύγχρονης παγκόσμιας πραγματικότητας.

Το 15ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ συνδέεται για ακόμη μια χρονιά με το περιβάλλον και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, με ενημερωτικό υλικό, με παράλληλες ενέργειες στο χώρο των εκδηλώσεων φιλοδοξούμε και φέτος να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας, να ενημερώσουμε για ενέργειες, να συμβάλλουμε σε λύσεις.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ

Βοηθός και συνεργάτης στην προσπάθεια αυτή σε όλη τη διάρκεια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα είναι η περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση GREENPEACE
Η σημαντική παρουσία του Φεστιβάλ στον διεθνή μουσικό ορίζοντα, που υπογραμμίστηκε με σπουδαίες κριτικές από τον εθνικό Τύπο και τα διεθνή δίκτυα (όπως η IFEA - Παγκόσμιο Δίκτυο Φεστιβάλ και η WASBE - Παγκόσμια Ένωση Αρχιμουσικών), μας ενθαρρύνει και μας παροτρύνει να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Με αυτό το γνώμονα έχουμε τη χαρά φέτος να φιλοξενούμε πάνω από 500 μουσικούς.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν τα σχήματα:

• Ορχήστρα Πνευστών Βρέσνια, ΠΟΛΩΝΙΑ
• Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμων Καλαμαριάς – Αμπελοκήπων
• Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θέρμης
• Ορχήστρα πνευστών «Ντήµηταρ Μέτσεβ» Βέλιγκραντ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
• Ορχήστρα Magic Brass Δήμου Λαμίας
• Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βέροιας
• Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λαγκαδά
• Ορχήστρα Νέων Σίνδου Δήμου Δέλτα

Οι τελετές έναρξης και λήξης με τη συμμετοχή των σχημάτων και την ενθουσιώδη συμμετοχή του κόσμου, έχουν σφραγίσει το χαρακτήρα του Φεστιβάλ και αποτελούν κάθε χρόνο τη μεγάλη έκπληξη, αλλά και το εντυπωσιακό στοίχημα. Έτσι λοιπόν και φέτος, φιλοδοξούμε με τις δύο αυτές τελετές να εντυπωσιάσουμε τους επισκέπτες του Φεστιβάλ, αλλά και να τους χαρίσουμε καθ όλη τη διάρκεια του, αξέχαστες βραδιές!

Η έναρξη των εκδηλώσεων του ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 και ώρα 21.00 στο αύλιο χώρο του Συνεδριακού κέντρου Σίνδου, με την καθιερωμένη τελετή έναρξης σε σκηνοθεσία Ρίτας και Γιάννη Πουταχίδη και η τελετή λήξης θα γίνει στον ίδιο χώρο στις 26 Αυγούστου 2012 και ώρα 21.00. Την Κυριακή στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της Σίνδου με παρέλαση των μουσικών τμημάτων σε πρωτότυπους σχηματισμούς.

Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΕΤΒΑ ΒΙ. ΠΕ., του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσ/νίκης και με τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Δέλτα, που χρόνια τώρα στέκεται αρωγός σε αυτήν την τόσο μεγάλη προσπάθεια.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου