Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Βόλβη

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ
Βουλευτής Β’ Περ. Θεσσαλονίκης – Δημοκρατική Αριστερά
Δελτίο τύπου – 20 Αυγούστου 2012

Ερώτηση της Κ. Μάρκου για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Βόλβη

Την επικίνδυνη καθυστέρηση στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Βόλβης, που παραμένουν ανεκτέλεστα ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2011, φέρνει στη Βουλή με ερώτησή της προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Υποδομών και Περιβάλλοντος η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τους κ.κ.: α) Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και β) Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: Επικίνδυνη καθυστέρηση στα έργα για την αποτροπή πλημμυρών στο Δήμο Βόλβης

Την 21η Σεπτεμβρίου 2011 ο Δήμος Βόλβης επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι ζημιές στις υποδομές και τα δίκτυα καταγράφηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας , ενώ συνετάχθη και σχετική έκθεση από πλευράς της, γεγονός που επιβεβαιώνει όχι μόνο το μέγεθος των καταστροφών, αλλά και την άμεση αναγκαιότητα εκτέλεσης έργων αποκατάστασης.

Ένα χρόνο μετά και τα απαραίτητα έργα καθαρισμού και αποκατάστασης ροής σε κοίτες χειμάρρων, ρεμάτων και ποταμών του Δήμου Βόλβης, ενώ έχουν δημοπρατηθεί, δεν έχουν ξεκινήσει, ενώ δεν έχουν προχωρήσει κι άλλα αναγκαία έργα όπως στο ρέμα του Μελισσουργού και Απολλωνίας. Υπάρχουν επίσης έργα αποκατάστασης από την πλευρά της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» που αφορούν τμήματα της οδού που διέρχονται τον Δήμο Βόλβης και στα οποία είναι απαραίτητο να γίνουν σχετικές επεμβάσεις. Παρά τις ενέργειες του Δημάρχου Βόλβης προς την Εγνατία Οδό Α.Ε., ούτε αυτά τα έργα έχουν ξεκινήσει.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάστε:

1. Πώς σκοπεύετε να επισπεύσετε την πραγματοποίηση των έργων άμεσα ώστε όχι μόνο να αποφευχθούν νέες καταστροφές στις υποδομές και τα δίκτυα του Δήμου στην περίπτωση επανάληψης ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά και να προστατευθούν υποδομές, περιουσίες και κάτοικοι του Δήμου εν όψει των φυσιολογικών για την εποχή βροχών και γενικότερων καιρικών φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου