Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο ιδιωτικό ενεργειακό έργο της Ρουμανίας με τη σφραγίδα μιας ελληνικής εταιρείας

Ελληνική «σφραγίδα», αυτή της ΜΕΤΚΑ, φέρει η μεγαλύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου της Ρουμανίας, η οποία, αφού τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία, εισήλθε πλέον στην παραγωγή.

Ο ελληνικός όμιλος σε κοινοπραξία με την GE Energy ολοκλήρωσε, με επιτυχία, για λογαριασμό της Petrom, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπης και μέλος του πολυεθνικού κολοσσού της OMV, τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στο Μπράζι της Ρουμανίας, συνολικής ισχύος 860MW.

Όπως ανακοίνωσε η Petrom, από την 1η Αυγούστου 2012 η μονάδα τέθηκε σε πλήρη παραγωγική και εμπορική λειτουργία, αποκτώντας τη δυνατότητα να εγχέει ρεύμα στο εθνικό σύστημα της Ρουμανίας.

Το μέγεθος και τη σπουδαιότητα του έργου για γειτονική χώρα υποδηλώνει το γεγονός ότι η μονάδα αντιπροσωπεύει έως και το 10% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ρουμανίας, εισφέροντας τα μέγιστα στην ενίσχυση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας.

Η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου της γειτονικής χώρας αντιπροσωπεύει μια επένδυση της τάξης των 500 εκατ. ευρώ και αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό ενεργειακό έργο στη Ρουμανία την τελευταία 20ετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου