Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Δήλωση Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης για τη φωτιά στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη φωτιά στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Από νωρίς το πρωί βρέθηκα δίπλα στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στη θέση Μονοξυλίτης του Αγίου Όρους και η οποία καίει στην ευρύτερη δασική περιοχή της Ουρανούπολης Χαλκιδικής. Αυτές τις δύσκολες ώρες ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Απαιτείται ψυχραιμία, σύνεση, συντονισμός και οι πολίτες να τηρούν τις οδηγίες των Αρχών. Με τη βοήθεια του Θεού, τη συνέχιση της οργανωμένης επιχείρησης και τις ηρωικές προσπάθειες των εκατοντάδων Πυροσβεστών μας που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο. Να είστε σίγουροι πως τα αίτια της φωτιάς θα ερευνηθούν από τις αρμόδιες Αρχές».

1 σχόλιο:

  1. Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών σε Χαλκιδική και Αρκαδία
    Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών σε Χαλκιδική και Αρκαδία Ξεκινούν σήμερα οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Χαλκιδικής αλλά και για τις αποζημίωσης των δικαιούχων, όπως διαβεβαίωσε από την Ουρανούπολη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης. Ο υπουργός, ο οποίος το Σάββατο επισκέφθηκε την περιοχή, τόνισε ότι ήδη έχουν κινητοποιηθεί οι αρμόδιοι μηχανισμοί του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των πληγέντων, με προτεραιότητα στους παραγωγούς του ζωικού κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένου και του μελισσοκομικού, το οποίο θα αποζημιωθεί κι αυτό απευθείας από τον ΕΛΓΑ.
    http://www.rodacino.gr/article.jsf?id=B8571BC80C6B1BCD440196A86FA368E5&at=1
    Ειδήσεις Νέα Πολιτική Οικονομία

    ΑπάντησηΔιαγραφή