Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Τοπικά Νέα

Πηγή: ΕΡΤ3
Εβδομάδα ταλαιπωρίας για χιλιάδες ασφαλισμένους λόγω απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ

Εβδομάδα ταλαιπωρίας άρχισε χτες για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΙΚΑ, καθώς λόγω της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών του ΙΚΑ, ακυρώθηκαν όλα τα ραντεβού που ήταν προγραμματισμένα για χτες και σήμερα καθώς και τα ραντεβού για τις 16 και 17 Δεκεμβρίου. Και τα αυριανά, όμως, ραντεβού έχουν ακυρωθεί λόγω της συμμετοχής των γιατρών του ΙΚΑ στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Με το σκεπτικό ότι σε κάθε γιατρό του ΙΚΑ αναλογούν 25 ραντεβού και ότι ο ασφαλιστικός φορέας διαθέτει 1150 γιατρούς σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, υπολογίζεται ότι μόνο στην περιοχή αυτή της Βόρειας Ελλάδας θα ακυρωθούν περισσότερα από 140.000 ραντεβού. Σε όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από προσωπικό ασφαλείας.

Παγωνιά στη Βόρεια Ελλάδα 
Παγωνιά, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε μεγάλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες, από τις έντονες χθεσινές χιονοπτώσεις.
Το πρωί, η θερμοκρασία στην πόλη της Κοζάνης έπεσε στους -4 βαθμούς Κελσίου, σ΄ ολόκληρο το ορεινό, επαρχιακό οδικό δίκτυο, στους νομούς Καστοριάς και Φλώρινας τα οχήματα κινούνται με αλυσίδες, ενώ τα σχολεία άνοιξαν μια ώρα αργότερα για να προστατευτούν οι μαθητές από το τσουχτερό κρύο. Επίσης, με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στους επαρχιακούς δρόμους Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), Πτολεμαΐδας - Βλάστης και στην παλιά εθνική οδό Γρεβενών - Μετσόβου. Στο νομό Θεσσαλονίκης η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 3 βαθμούς. Το πρωί έκλεισε ο επαρχιακός δρόμος Ζαγκλιβέρι - Πετροκέρασα, λόγω παγετού και σε πολλά τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου στο βόρειο τμήμα του νομού Χαλκιδικής έχουν σχηματιστεί στο οδόστρωμα παγίδες από τον παγετό.

Τους νέους αντιδήμαρχους ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης

Τους νέους αντιδημάρχους, που θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2011, ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Την αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κουράκης, Διαχείρισης Πόρων και Οικονομικής Ανάπτυξης, ο Χασδάι Καπόν, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, η Καλυψώ Γούλα. Αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, ορίστηκε η Μαρία Πασχαλίδου, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας ο Στάθης Αβραμίδης, Αστικού Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού ο Σπύρος Πέγκας.
Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι της κάθε αντιδημαρχίας, καθώς και το αντικείμενο της αρμοδιότητάς τους.
Τέλος, για τη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου επελέγη ο Θωμάς Ψαράς. 
Πηγή: ΕΡΤ3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου