Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Πέρασε στους «32» ο Άρης

 Πηγή: ERT ONLINE 
Ο Άρης πιστός στο ευρωπαϊκό του ραντεβού νίκησε με 2-0 στο «Βικελίδης» τη Ρόζενμποργκ με δύο γκολ που πέτυχε στα τέλη των δύο ημιχρόνων και πήρε τη μεγάλη πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Τα γκολ της σπουδαίας νίκης για την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ πέτυχαν ο Τσέζαρεκ στο 45΄ και ο Φατί στο 90΄ απέναντι στους επικίνδυνους Νορβηγούς που έχασαν ευκαιρίες όμως ήταν σε μεγάλη βραδιά ο Σηφάκης που κράτησε τη νίκη για την ομάδα του.



Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Άρης πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε τα καρέ των Νορβηγών. Στο 12' ο τερματοφύλακας της Ρόζενμποργκ δεν επέτρεψε την παραβίαση της εστίας της νορβηγικής ομάδας σε σουτ, από το ύψος της περιοχής, του Τόχα, ενώ στο 23' έπεσε στη δεξιά γωνία του και έδιωξε την μπάλα, μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Μίσελ. Νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 6' με προσπάθεια του Χένρικσεν που μπλόκαρε με δυσκολία ο Σηφάκης. Στο 13΄ σουτ του Χαβίτο έστειλε τη μπάλα να φύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Εν συνεχεία ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον Άρη να φαίνεται ότι δεν μπορεί να βρει ανοιχτούς διαδρόμους προς την εστία της Ρόζενμποργκ, όμως στην πιο κατάλληλη στιγμή «μίλησεο Τσέζαρεκ: Ο Κροάτης επιθετικός, με κεφαλιά από εμφανή θέση οφσάιντ, μετά από σουτ του Κόκε που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τον Αρη (1-0) μέσα σε έξαλλα πανηγύρια των φίλων του Άρη στις κερκίδες.
Οι "κίτρινοι" στο δεύτερο ημίχρονο έδωσαν χώρο στους Νορβηγούς ώστε να διατηρήσουν το υπερπολύτιμο για αυτούς 1-0, με συνέπεια οι Νορβηγοί να πάρουν την πρωτοβουλία στον χώρο του κέντρου και να βγάλουν μάλιστα μερικές καλές ευκαιρίες. Κυριότερη φάση τους στο 74' όταν σουτ-"βολίδα" του Ντόρσιν εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Σηφάκης. Νωρίτερα, στο 55' οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν πέναλτι σε σπρώξιμο του Κόκε στην περιοχή. Σουτ στην εξέλιξη της φάσης του Βανγκέλι, η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 85' φάουλ του Ρουίζ έφυγε λίγο άουτ, με τη Ρόζενμποργκ να πιέζει, από την πλευρά της, για γκολ. Αυτό, όμως, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, προέκυψε για τον Αρη.
Ελάχιστα πριν το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή, ο νεοσεισελθών στο παιχνίδι Φατί παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Ορλουντ με προσωπική ενέργεια και σφράγισε την νίκη και την μεγάλη πρόκριση του Άρη στους «32» της διοργάνωσης.
Διαιτητής: Τόμας Αϊνβάλερ (Αυστρία)
Κίτρινες: Πρίτσα
ΑΡΗΣ (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Κουλουχέρης, Τόχα, Τσέζαρεκ (78' Ρουίζ), Κόκε (87' Φατί), Μίσελ, Μενδρινός (82' Καζναφέρης), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας.
ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ (Νιλς Αρνε Εγκεν): Όρλουντ, Λούστιγκ, Ντόρσιν, Ανάν, Μπιέρσμιρ, Γιάμτφαλ (65' Ιβερσεν) Μόλντσκρεντ, Ντεμίντοφ, Σκέλμπρεντ, Χένρικσεν, Πρίτσα.
Μπάγερ Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
Το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης, έμεινε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης. Οι "ροχιμπλάνκος" αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο "Μπάι Αρίνα" με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου, αλλά ακόμη κι αν νικούσαν από τη στιγμή που ο Αρης πήρε το "τρίποντο" με τη Ρόζενμποργκ, δεν είχαν καμία τύχη για να προχωρήσουν. Οι Γερμανοί, που ήταν αδιάφοροι, καθώς είχαν εξασφαλίσει την πρωτιά και την πρόκριση από την 5η αγωνιστική, προηγήθηκαν με τον Χέλμες στο 69΄, αλλά ο Μέριδα με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (72΄) ισοφάρισε για τους Ισπανούς. Το σκορ δεν άλλαξε και η ομάδα του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες έμεινε εκτός διοργάνωσης.
Διαιτητής: Αλεξάντρου Τούντορ
Κίτρινες: Βίντα - Σουάρες
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Γιουπ Χάινκες): Γκίφερ, Σβάαμπ, Χίπια, Μπέντερ (88΄ Βιντάλ), Χέλμες, Ρενάτο Αουγκούστο (46΄ Κίσλινγκ), Μπάλιτς, Βίντα, Κάστρο (46΄ Ντα Κόστα), Μπουράκ Καπλάν, Γιόργκενσεν
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ντε Χέα, Βαλέρα, Μάριο Σουάρες (84΄ Τιάγκο), Φορλάν (67΄ Ντιέγκο Κόστα), Ραούλ Γκαρσία, Αγουέρο (72΄ Μέριδα), Ασουνσάο, Φιλίπε Λουίς, Ντομίνγκες, Σιμάο, Περέα
Τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου
Αρης – Ρόζενμποργκ  2 – 0
Μπάγερ Λεβερκούζεν – Ατλέτικο Μαδρίτης  1 - 1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
                     ΑΓ.   Ν-Ι-Η   ΓΚΟΛ   Β.
Λεβερκούζεν    6    3-3-0     8-2    12 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ (1η)
Άρης               6     3-1-2    7-5     10 --ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ (2ος)
---------------------------------------------------
Ατλέτικο Μ.     6      2-2-2    9-7      8
Ρόζενμποργκ   6      1-0-5   3-13     3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου