Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Διαβάστε το μήνυμα της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνας Νοτοπούλου για την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα

Με βαθύ αίσθημα σεβασμού, ο ελληνικός λαός θυμάται και τιμά όλους τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση και την απελευθέρωση κάθε γωνιάς της πατρίδας μας. Ο μακεδονικός αγώνας αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Σήμερα 110 χρόνια μετά, τα πολύπαθα Βαλκάνια, βαδίζουν στο δύσκολο δρόμο της συνεργασίας της ειρήνης και της αλληλοκατανόησης των λαών τους.

Χρειάζεται να ενσκήψουμε στις πηγές της ιστορίας και με θάρρος να αναγνώσουμε το παρελθόν για να εξασφαλίσουμε ένα δημιουργικό παρόν και ένα ασφαλές μέλλον όχι μόνο για το λαό μας αλλά και για τους γειτονικούς λαούς δημιουργώντας μέσα από τον διάλογο, τη διπλωματία και τη συνεργασία τις προϋποθέσεις της ειρηνικής συμβίωσης και ανάπτυξης. Η απομόνωση κάθε μορφής εθνικισμού που καπηλεύεται τα γνήσια πατριωτικά αισθήματα είναι ο ασφαλέστερος δρόμος σ' αυτήν την κατεύθυνση.

Ο πατριωτισμός βασίζεται στις οικουμενικές αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ισότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου