Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Μήνυμα Δημάρχου Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδά Ιωάννη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στη μακραίωνη και ένδοξη ιστορία της χώρας μας, ξεχωριστή θέση κατέχει η 28 η Οκτωβρίου 1940.

Η αυτοθυσία του Ελληνικού λαού έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η ομοψυχία και η πίστη στο Δίκαιο του Αγώνα μπορούν να αντιμετωπίσουν την αυθαιρεσία των μεγάλων κρατών, παρά τη στρατιωτική τους υπεροχή.

Η 28 η Οκτωβρίου, για εμάς τους νεότερους Έλληνες, είναι ημέρα γιορτής και Εθνικής υπερηφάνειας, αλλά ταυτόχρονα και ημέρα τιμής και ευγνωμοσύνης για όλους αυτούς, επώνυμους και ανώνυμους συμπατριώτες μας, που δημιούργησαν την εποποιία του 1940, η οποία έγινε αντικείμενο παγκόσμιου σεβασμού και έθεσε τις βάσεις για τη μετέπειτα αντίσταση στους κατακτητές.

Ο Αγώνας που έδωσαν από κοινού ο Ελληνικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, δεν τίμησε μόνο την ιστορία του Έθνους μας, αλλά έδωσε ελπίδα στα έθνη του κόσμου και αποτέλεσε σύμβολο ηρωικής στάσης για την υπεράσπιση των αξιών του πολιτισμού μας.

Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν από αυτούς και τον αγώνα τους για τη διαφύλαξη ύψιστων ιδανικών όπως η ελευθερία, η ειρήνη και η ανιδιοτελής αγάπη για την πατρίδα. Αντίστοιχα, ενωμένοι όπως τότε, ας εργαστούμε όλοι μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, για την ανόρθωση της χώρας μας, αφήνοντας ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον.

Ιωάννης Τσουκνιδάς
Δήμαρχος Χαλκηδόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου