Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

21ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Τυφλών στη Θεσσαλονίκη από τον Πυρσό στις 20 & 21 Οκτωβρίου 2018

Για 21η χρονιά θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη το Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Τυφλών, το οποίο πλέον αποτελεί μια διοργάνωση – θεσμό για την πόλη. Το Τουρνουά θα διεξαχθεί το διήμερο 20 και 21 Οκτωβρίου στο γήπεδο 5Χ5 του ΕΑΚ Μίκρας.

Διοργανώτρια είναι η Αθλητική Ενωση Τυφλών «Πυρσός», με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εκτός από τον Πυρσό, στο φετινό τουρνουά θα λάβουν μέρος η Εθνική ομάδα της Ρωσίας, η Σαρλερουά του Βελγίου και το Μπρνο της Τσεχίας.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Χορηγός μετάδοσης είναι η ΕΥΑΘ. Χορηγός επικοινωνίας και ζωντανή μετάδοση το Life-Events.gr.
Το πρόγραμμα των αγώνων

Σάββατο 20 Οκτωβρίου
10.00 Πυρσός - Μπρνο
11.40 Εθνική Ρωσίας - Σαρλερουά
18.00 Εθνική Ρωσίας - Πυρσός
19.40 Μπρνο - Σαρλερουά

Κυριακή 21 Οκτωβρίου
09.30 Μπρνο – Εθνική Ρωσίας
11.00 Σαρλερουά – Πυρσός
12.30 Τελετή λήξης

Ποιος είναι ο Πυρσός
Η Αθλητική Ενωση Τυφλών Πυρσός, ιδρύθηκε το 1997, με σκοπό την προώθηση της ιδέας του αθλητισμού στους ανθρώπους με πρόβλημα όρασης και την οργάνωση αθλητικών τμημάτων, όπου θα έχουν τη δυνατότητα της άθλησης. Στα είκοσι χρόνια λειτουργίας του ενέταξε στον αθλητισμό πάνω από 100 άτομα με οπτική αναπηρία. Πολλοί εξ αυτών έγιναν Παραολυμπιονίκες, δοξάζοντας τη χώρα μας και φυσικά το σωματείο τους. Παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ο Πυρσός έχει κατορθώσει να διατηρεί αρκετά αθλητικά τμήματα, με δωρεάν τη συμμετοχή των αθλούμενων.

Ο Πυρσός έχει ιδιόκτητο γυμναστήριο, πλήρως εξοπλισμένο και διαθέτει τμήμα ποδοσφαίρου, τμήμα γκόλμπολ ανδρών και γυναικών, τζούντο, ποδηλασία, κολύμβηση και σκάκι. Από τους κόλπους του βγαίνουν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που στελεχώνουν την εθνική μας ομάδα. Η Αθλητική Ενωση Τυφλών Πυρσός αποδεικνύει περίτρανα πως τα προβλήματα όρασης δεν απαγορεύουν σε κανέναν το δικαίωμα στην άθληση! Οι αγώνες θα μεταδοθούν σε ζωντανή μετάδοση από το Life- Events.gr μέσω της πλατφόρμας στο Youtube στις κάτωθι διευθύνσεις:

https://www.youtube.com/watch?v=MhcpmgBtgpQ
https://www.youtube.com/watch?v=J1-H3Ta53hY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου