Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Μια από τις Τελευταίες Ευκαιρίες

Του Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου 
Περιφερειακού Σύμβουλου Θεσσαλονίκης

Μόνο καλοπροαίρετα θα μπορούσα να δω την αλλαγή ηγεσίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Μόνο που ανανεώνεται η δομή του πολιτικού προσωπικού,και ανακατεύεται η τράπουλα εξαρχής,έχω λόγους να αισθάνομαι πως ένας φρέσκος αέρας θα περάσει και θα καθαρίσει ως προς την αλλαγή του κλίματος.
Με αφορμή τις αλλαγές επί της ουσίας που πρέπει να υπάρξουν,επισημαίνω πως η έλλειψη περιφερειακής συνείδησης και ενιαίου στρατηγικού σχεδιασμού,πρέπει να είναι από τα κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα, ώστε να έχει επιτυχία το εγχείρημα του Καλλικράτη. Η επιπόλαια αντιμετώπιση του ζητήματος μέχρι σήμερα,σε συνδυασμό με τα αργά αντανακλαστικά της διοίκησης,οδήγησαν σε λοξοδρομήσεις,ανισότητες,και σε μονόδρομους.

Ελπίζω πως δεν θα χρειαστεί να ξανάβιώσουμε πανομοιότυπες ιστορίες θαρραλέων υπαλλήλων της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, που χάρη στην εμμονή τους για δικαιοσύνη και διαφάνεια ,ανατρέπουν Περιφερειάρχες.

Εύχομαι οι αλλαγές να πηγάζουν από ανατρεπτικές διαθέσεις στις άσχημες πολιτικές νοοτροπίες και αντιλήψεις,που έχουν ριζώσει βαθιά σε ορισμένους,και φυσικά γίνονται η αιτία της μαύρης εικόνας της πολιτικής ζωής.


Εύχομαι και Ελπίζω,αν ποτέ εμφανιστούν ξανά τέτοιες άσχημες στιγμές, τον ρόλο του υπαλλήλου να παίξουν τα στελέχη της αρμόδιας παράταξης και να μην περιμένουν να αναλάβουν,όταν το φρούτο ωριμάσει και πέσει,γιατί τότε είναι πολύ πιθανό να μην έχει μείνει κανένα ηθικό και αξιοπρεπές στοιχείο από το πολιτικό ακροατήριο. Προσωπικά έχω την πεποίθηση πως το νέο σχήμα της ηγεσίας της Π.Κ.Μ έχει την ποιότητα και την ικανότητα να προσφέρει και του εύχομαι καλή επιτυχία.

Τέλος δηλώνω παρών και είμαι έτοιμος να καταβάλλω όλες μου τις δυνάμεις και πάλι ώστε με συνολική και συλλογική δουλεία να αποδώσουμε τα μέγιστα,για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας που μας εξέλεξαν και οφείλουμε να τους υπηρετούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου