Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Βολές ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κατά Τζιτζικώστα

Με επιστολή του ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης κατηγορεί τον νέο περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα για "πειραγμένες" εκλογές στις επιτροπές της περιφέρειας και για στήριξη των μνημονιακών πολιτικών.

"Οι υποκριτικές δεσμεύσεις του «νέου» Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απ. Τζιτζικώστα, για «διαπαραταξιακή συνεργασία για το καλό της Κ. Μακεδονίας», είχαν διαψευστεί ήδη μια μέρα πριν την ορκωμοσία του. Με προαποφασισμένο ψηφοδέλτιο την Κυριακή 6/1, έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Τελευταία στιγμή, ο επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα-Μπορούμε να τους σταματήσουμε», Γιώργος Θεοδωρόπουλος, «πρόλαβε» να καταθέσει την υποψηφιότητά του. Η νέα διοίκηση ούτε καν είχε την στοιχειώδη ευαισθησία να ρωτήσει αν υπάρχουν άλλες υποψηφιότητες πέραν των αρεστών και συμφωνημένων. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν αντίστοιχο του προαποφασισμένου ψηφοδελτίου. Εκλέχτηκαν έξι από την πλειοψηφία (Ν.Δ.), και τέσσερις από τη μειοψηφία (δύο από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, ένας από την παράταξη του ΚΚΕ και ένας από την παράταξη του ΛΑΟΣ), με ψήφους από 35 έως 37. Ο υποψήφιος και επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε» που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε 5 ψήφους!

Το ίδιο σενάριο επαναλήφθηκε και στις εκλογές της Δευτέρας 7/1 για την ανάδειξη μελών της Μητροπολιτικής Επιτροπής. Από την πλειοψηφία (Ν.Δ.) εκλέχτηκαν εννέα και από την μειοψηφία εκλέχτηκαν οι υποψήφιοι των παρατάξεων που στηρίζονται: από το ΠΑΣΟΚ (τρεις) το ΚΚΕ (ένας), τη ΔΗΜΑΡ (ένας) και το ΛΑΟΣ (ένας), με ψήφους από 24 έως 28. Ο υποψήφιος και επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα-Μπορούμε να τους σταματήσουμε» έλαβε και πάλι 5 ψήφους! Οι παρατάξεις που στηρίζονται από τους Οικολόγους και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θέλησαν να συμμετέχουν στις επιτροπές και απείχαν από τη διαδικασία. Εκτός από το προαποφασισμένο ψηφοδέλτιο, και από τη σταυροδοσία, προκύπτει ότι όλα έγιναν προσυννενοημένα, ανάμεσα στη διοίκηση (Ν.Δ.) και τις παρατάξεις που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ και τη ΔΗΜΑΡ. Ιδιαίτερη θλίψη, δυστυχώς όμως όχι και έκπληξη, προξενεί η στάση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Η «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα-Μπορούμε να τους σταματήσουμε» καταγγέλλει τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις και όσους συμμετείχαν σ’ αυτές. Τη στιγμή μάλιστα, που οι εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών στις επιτροπές προβλέπονται από το νόμο ώστε να δοθεί η δυνατότητα εναλλαγής και ανανέωσής τους. Η προσπάθεια αποκλεισμού μας έχει σχέση με την μαχητικότητα της αντιπολίτευσης που ασκήσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και με τα όσα διαδραματίζονται στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, σε συμμαχία με τους αγωνιζόμενους πολίτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να αγωνιζόμαστε, ώστε να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές που πιστά και με εργαλείο τον «Καλλικράτη» εφάρμοζε η διοίκηση Ψωμιάδη και θα εφαρμόσει και η διοίκηση Τζιτζικώστα.
Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου