Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Πιο Κοντά Στην Πραγματοποίηση Του Έργου Του Οδικού Άξονα «Χαλκηδόνα-Μελίσσι»

Θετική εξέλιξη στην ενταξιακή πορεία του οδικού άξονα «Χαλκηδόνα-Μελίσσι» ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, των Βουλευτών, των Δημάρχων και εκπροσώπων τοπικών αρχών κατά τη διάρκεια των συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο (19/9) και Δεκέμβριο (23/12) για το θέμα.


Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού, με την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών για την ανάδειξη Αναδόχου εκπόνησης της μελέτης των τεχνικών έργων του οδικού άξονα «Χαλκηδόνα-Μελίσσι» που περιλαμβάνει τα έργα της παράκαμψης Χαλκηδόνας και παράκαμψης Γιαννιτσών.

Η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο της μελέτης αναμένεται μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου ενώ η ολοκλήρωση της μελέτης έχει χρονικό ορίζοντα το προσεχές τρίμηνο. Με την ολοκλήρωση και κατάθεση της μελέτης το έργο του Οδικού Άξονα αποκτά πλήρη μελετητική ωριμότητα και πλέον καλύπτει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης για το θέμα της ενταξιακής πορείας του έργου είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Γιώργο Γιαννούση και τη Διευθύντρια της υπηρεσίας κ. Ελένη Γιώτη στις 29/11 και 19/12/12.

Για την ολοκλήρωση των έργων που αφορούν το σύνολο του οδικού άξονα της Εθνικής Οδού «Χαλκηδόνα-Γιαννιτσά-Έδεσσα-Όρια Π.Ε. Πέλλας» αναμένεται εξάλλου συνάντηση των τοπικών αρχών με τον Πρωθυπουργό όπως αποφασίστηκε και στις προαναφερόμενες συναντήσεις. 
Πηγή: makedonianews.gr

1 σχόλιο:

  1. Η μελέτη που έγινε παλιά ήταν απαράδεκτη.Δρόμος ταχείας κυκλοφορίας περνούσε δίπλα από σπίτια της Χαλκιδόνας.Ελπίζω να γίνει καλύτερη μελέτη τώρα που όπως όλοι οι Έλληνες δεν το πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή