Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ-TRASTIC (ΕΛΛΕΝΙΤ): Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Του Λ. Κιοσέογλου*

Εδώ και έναν μηνά βρίσκεται σε εξέλιξη η τιτάνια προσπάθεια των συναδέλφων Μεταλλεργατών της Χαλυβουργικής, οι όποιοι μη αποδεχόμενοι την απόλυση συναδέλφων τους και την μισθολογική και εργασιακή εξαθλίωση τους, κρατούν γενναία τα μετερίζια τους απέναντι στην προκλητική εργοδοσία του Μάνεση. Αμέριστη συμπαράσταση... από σωματεία, σχολεία, συλλόγους και ΚΑΜΜΙΑ από τους επισήμους φορείς.

Δεν είναι όμως η μοναδική περίπτωση, η όποια για καιρό θάβονταν από τα καθεστωτικά ΜΜΕ του κεφαλαίου.. Ταυτόχρονα, ίσως και παραπάνω, οι εργαζόμενοι της TRASTIC (πρώην ΕΛΛΕΝΙΤ) μετά τα φανάρια της Γέφυρας στην Θεσσαλονίκη, βρίσκονται για όλο αυτό το διάστημα σε ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- μια και έχουν να πληρωθούν από το καλοκαίρι! Κι ενώ έχουν δικαιωθεί και έχουν επιβληθεί ασφαλιστικά μετρά, η προκλητική εργοδοσία επιχειρεί συνεχώς να βγάλει εμπόρευμα από το εργοστάσιο, εις γνώση της ΠΑΡΑΝΟΜΑ..

Τολμάει μάλιστα να καλεί ενίοτε και την αστυνομία, και να εμπλέκει τον εισαγγελέα! Εγκαλούνται δηλαδή οι φορείς της δικαιοσύνης(...) να στηρίξουν το άδικο που επιβάλλει στους εργαζόμενους της μια-προσοχή-ΥΓΙΗΣ και ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ επιχείρηση, με παραγγελίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Φυσικά τίποτα δεν γίνεται, διότι οι εργαζόμενοι-και μπράβο τους-φυλάγουν με βάρδιες όλο το 24ωρο την πύλη. Όλο αυτό το διάστημα, όπως ομολογούν, οι μονοί που τους συμπαραστέκονται και ενδιαφέρονται για την εξέλιξη του προβλήματος τους, είναι η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και το ΠΑΜΕ. Το ΕΚΘ λάμπει δια της απουσίας του..

Από την πλευρά δε της τοπικής αυτοδιοίκησης Δήμος Χαλκηδόνας-μέσω του Δήμαρχου-έχει αρκεστεί σε συμπονετικά λογία και μετεκλογικές εθιμοτυπικές παρουσίες. Τσάι και συμπάθεια δηλαδή.. Είναι δυνατόν, όταν τόσοι οικογενειάρχες, άνθρωποι του μόχθου, έχουν ΜΗΝΕΣ να φέρουν μεροκάματο στο σπίτι, η δημοτική αρχή-αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις στον δήμο-να επιδεικνύουν τέτοια κοινωνική αναλγησία; Δεν συζητώ ότι θα έπρεπε να έχουν φέρει τα πάνω κάτω στους εμπλεκομένους φορείς και την ιδιοκτησία, αλλά και στο πραγματιστικό μέρος, είναι δυνατόν να μην έχει παρθεί απόφαση για την οικονομική στήριξη του παραδειγματικού και καθόλα δικαίου αγώνα αυτών των ανθρώπων; Την στιγμή μάλιστα που (όπως ομολογούν οι ίδιοι) η οικονομική ευρωστία του ιδίου του ΔΗΜΑΡΧΟΥ είναι γνωστή σε όλους-αν φτάναμε ακόμα και σε αυτό το ύστατο επιχείρημα;

Πολλά και δικαία παραπονούμαι από όσα λένε, όταν θα έρθει η ώρα, ΔΕΝ θα ξεχάσουν κι αυτοί, αυτούς που τους έχουν ΞΕΧΑΣΕΙ..

Οι καιροί, οι ανάγκες και οι δράσεις και ευθύνες των θεσμικών φορέων έχουν αλλάξει- χάρη στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και τις ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ της ντροπής- και κάποιοι δεν το κατάλαβαν..

Σε πολλούς δήμους. Σε πολλούς νομούς αυτής της ρημαγμένης από όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν την χωρά. Οι πολίτες κρίνουν και θα μιλήσουν τελευταίοι. ΣΥΝΤΟΜΑ

*Α. Γραμματέας Συνδικάτου Μετάλλου Μακεδονίας- Θράκης- ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ



Πηγή: http://xronika05.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου