Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Το γράμμα στον Αϊ Βασίλη με τη βοήθεια των ΕΛΤΑ

Εδώ και 20 χρόνια το «ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη» που δημιούργησαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, συγκεντρώνει στο ειδικό κόκκινο κουτί, τα όνειρα των μικρών παιδιών από όλη την Ελλάδα, και τα παραδίδει με ασφάλεια στον παππούλη με την άσπρη γενειάδα.

Γράφουμε το γράμμα μας, το βάζουμε κανονικά στον φάκελο και γράφουμε την δική μας διεύθυνση στο σωστό μέρος και του Άγιου Βασίλη.

Διεύθυνση Άγιου Βασίλη:
Άγιος Βασίλης

Λαπωνία (ή Καπαδοκία, ή Β. Πόλος, ή Καισαρεία, ή ότι άλλο γνωστό μέρος γνωρίζουμε στο οποίο ζει ο παππούς με την κόκκινη στολή και το άσπρα γένια).

Επειδή, όμως, ο χρόνος του Αγίου είναι περιορισμένος λόγω του φόρτου εργασίας εκτός από τα ξωτικά και τα ΕΛΤΑ έχουν αναλάβει να τον βοηθήσουν.

Τα υπόλοιπα τα φροντίζουν οι άνθρωποι των ΕΛΤΑ. Κατά των Ιανουάριο μάλιστα, έρχεται απάντηση! Το πρώτο γράμμα του παιδιού μας.

Έτσι, εδώ και 17 χρόνια τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δέχονται τα γράμματα που προορίζονται για τον Αϊ Βασίλη και φροντίζουν να του τα παραδώσουν εγκαίρως, ώστε το κάθε παιδί να βρει το δώρο που ζήτησε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Αφορμή για τη λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων στάθηκαν τα εκατοντάδες γράμματα που λάμβαναν κάθε χρόνο οι υπάλληλοι.

Γράμματα με διεύθυνση παραλήπτη την Καισαρεία, το σπίτι του Αγίου Βασίλη, το τρίτο σύννεφο αριστερά, τη Λαπωνία ή τον Βόρειο πόλο. Πλέον έχουν το δικό τους γραμματοκιβώτιο και παραδίδονται με ασφάλεια στον Άγιο Βασίλη.

Από τον οποίο ζητούν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Αλλά οι επιθυμίες δεν περιορίζονται μόνο στα υλικά αγαθά.

Θέλουν ένα φίλο, ένα αδελφάκι, μια δουλειά για τον μπαμπά, ειρήνη, υγεία, φαγητό και νερό για όλα τα παιδιά του κόσμου. Οι πόλεμοι, οι φυσικές καταστροφές, οι στεναχώριες που υπάρχουν εντός και εκτός σπιτιού επηρεάζουν βαθιά κάθε παιδί. «…φέτος υπάρχουν πολλά παιδιά άστεγα… γι’ αυτό αν δεν μπορείς να μου πάρεις αυτό το δώρο πάρε μου κάτι άλλο», γράφει ο δεκάχρονος Παναγιώτης.

Η υπηρεσία των ΕΛΤΑ για τον Αϊ Βασίλη εκτός απ’ ότι δέχεται τα γράμματα απαντά κιόλας σ’ αυτά. Μετά το τέλος των γιορτών κάθε παιδί λαμβάνει ένα γράμμα και ένα συμβολικό δώρο από τον Άγιο. Και η συγκεκριμένη απάντηση είναι σημαντικότερη από κάθε δώρο, καθώς για αρκετούς από τους λιλιπούτειους παραλήπτες αυτό είναι το πρώτο γράμμα που δέχονται.

Ένα γράμμα βγαλμένο από τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα παραμύθια…
Πηγή: www.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου