Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Στο Συμβούλιο Επικρατείας το "χαράτσι". Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) συζητείται σήμερα, μέρος των προσφυγών κατά της απόφασης της κυβέρνησης για την επιβολή του τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Από τις 9 το πρωί κάτοικοι των Αμπελοκήπων έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Αισώπου, στις 10 κάτοικοι από την περιοχή της σχολής τυφλών θα συγκεντρωθούν έξω από τα δικαστήρια ενώ στις 11 κάτοικοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται στη ΔΕΗ που βρίσκεται στην οδό Παπαναστασίου.

Ειδικότερα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ συζητούνται, μεταξύ των άλλων, οι προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι», ιδιοκτητών ακινήτων και άλλων.

Κεντρικός άξονας των επιχειρημάτων όσων έχουν προσφύγει είναι ότι το «χαράτσι» δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η σύμβουλος Επικρατείας, Ευαγγελία Νίκα, θα αναπτύξει τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων κατά του ειδικού τέλους, χωρίς ωστόσο να λάβει θέση επί των ισχυρισμών τους.


Πηγή: Seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου