Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Συγκέντρωση & διαμαρτυρία των κάτοικων της Χαλκηδόνας κατά της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών στον τόπο τους: Ζητούν την απομάκρυνση των παρανόμων αθίγγανων από των οικισμού - Φώτο

Στην κεντρική πλατεία του χωρίου συγκεντρωθήκαν χθες το απόγευμα εκατοντάδες κάτοικοι της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκη , και όπως και προχθές  πεζοί αποφάσισαν να κινηθούν προς κοντινό οικισμό τσιγγάνων, τον οποίο θεωρούν ως πηγή εγκληματικότητας, και κυρίως ως κέντρο διακίνησης ναρκωτικών, γι’ αυτό και ζητούν την απομάκρυνση τους από την περιοχή. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ (μια διμοιρία των Υ.Μ.Ε.Τ. και μια διμοιρία των Υ.Α.Τ) βρισκόταν ολόγυρα του οικισμού και τον είχαν περικυκλώσει, για να αποτρέψουν τα χειρότερα, καθώς προχθές που υπήρχε αντίστοιχη κινητοποίηση από τους κατοίκους υπήρξαν καταγγελίες από τους διαδηλωτές ότι οι κάτοικοι του τσιγγάνικου οικισμού πυροβολούσαν στον αέρα για να τους εκφοβίσουν. 
Προπηλακισμοί, σπρωξίματα, είχαμε χθες  έξω από τον οικισμό των τσιγγάνων, οπού κάτοικοι της περιοχής έχουν φτάσει εκεί ζητώντας την απομάκρυνση του. Διαδηλωτές και αστυνομικοί ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο και οι μάχες ξεκίνησαν σώμα με σώμα , όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στα σπίτια των τσιγγάνων. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν χωρίς χρήση χημικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου