Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Το ΕΜΠ στα 100 καλύτερα ευρωπαϊκά ιδρύματα

Τιμητική διάκριση για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στη 17η θέση μεταξύ των 100 καλύτερων ερευνητικών ιδρυμάτων στην Ευρώπη για το 2010
Της Μίκα Κοντορούση
Την επίζηλη 17η θέση ανάμεσα στα 100 καλύτερα ερευνητικά ιδρύματα στην Ευρώπη και την 10η μεταξύ των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων κατέλαβε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για το 2010, με βάση την Ευρωπαϊκή Κατάταξη Έρευνας. 
Η Ευρωπαϊκή Κατάταξη Έρευνας (ER-Rank) βασίζεται στα ετήσια δεδομένα που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορούν την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών ερευνητικών ιδρυμάτων που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα τελευταία χρόνια.
Τα κριτήρια με τα οποία αξιολογήθηκαν τα ερευνητικά ιδρύματα αφορούν τις επιδόσεις τους στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, στη δραστηριότητα και την συμμετοχή τους σε συνέργειες με άλλους εταίρους, καθώς και στην ευρύτητα του φάσματος των ερευνητικών τους πεδίων.
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καταλαμβάνει την 17η θέση το 2010, είναι το πρώτο ελληνικό ερευνητικό ίδρυμα, και σημειώνει αξιοσημείωτη πρόοδο από την 47η θέση που κατείχε το 2009. 
Στον κατάλογο των 100 ερευνητικών ιδρυμάτων συμπεριλαμβάνονται ερευνητικά ιδρύματα παγκόσμιας φήμης (Imperial College of Science Technology and Medicine, Ecole Polytechnique Federal de Lausanne, Centre National de la Recherche Scientifique κλπ) και η παρουσία του ΕΜΠ σε τόσο υψηλή θέση αποδεικνύει την ποιότητα της ερευνητικής δουλειάς του Ιδρύματος σε μία δύσκολη εποχή για την χώρα και την έρευνα.
Στον κατάλογο των 100 ερευνητικών ιδρυμάτων με κριτήριο την παγκόσμια φήμη (reputation), το ΕΜΠ κατατάσσεται 3ο στη σειρά μεταξύ των πανεπιστημίων, πίσω από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβαίν, και το Πανεπιστήμιο του Wageningen. 
Με δήλωσή της η Πρυτανεία του ιδρύματος «εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους ερευνητές του Ιδρύματος και εύχεται – ελπίζει το 2011 το Ίδρυμα να ανέβει ακόμα ψηλότερα».
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου