Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Μπόλαρης-Μαγκριώτης: Δίνουμε μάχες για το μέλλον

Μιλώντας πριν από τον πρωθυπουργό ο Μάρκος Μπόλαρης αναφέρθηκε εκτενώς στις προτάσεις του συνδυασμού του, στο πολιτικό όραμά του για την ανάπτυξη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στις τομές που φέρνει ο “Καλλικράτης”.  Όπως είπε, πέρα από τον μνημονιακό χαρακτήρα που πολλοί αποδίδουν στη διοικητική μεταρρύθμιση, η αποκέντρωση του “Καλλικράτη” είναι μια ευρωπαϊκή πραγματικότητα που αναπόφευκτα η χώρα μας θα πρέπει να εφαρμόσει. Υποστήριξε ότι ο συνδυασμός του δεν επιχειρεί να επικρατήσει μέσω επικοινωνιακών τρικ, αλλά καταθέτει ένα σύγχρονο πρόγραμμα, το οποίο φιλοδοξεί να αναδείξει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. “Μόνο με ανάπτυξη μπορούμε να απαντήσουμε στην υπανάπτυξη”, είπε και απευθυνόμενος προς τις πολιτικές δυνάμεις της κεντροαριστεράς τόνισε ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι “πρόκληση δημοκρατίας και σοβαρότητας”.
Ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της συνδιάσκεψης, τόνισε ότι στον τομέα της ανάπτυξης είναι καίριας σημασίας η αποκεντρωμένη λειτουργία ενός κράτος επιτελικού, το οποίο θα προωθεί τη “συνέργεια δημόσιου και ιδιωτικού”. Μιλώντας για τα αγροτικά ζητήματα είπε ότι προέχει η χώρα μας, και μέσα από την αναθεωρημένη ΚΑΠ, να επιδιώξει υψηλή ποιοτική παραγωγή, ενώ σε ό,τι αφορά τον τομέα της κοινωνικής πολιτικής παρατήρησε ότι χρειάζονται ριζικές τομές στο ΕΣΥ και άμεση σύνδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την παραγωγή και τα σύγχρονα ινστιτούτα επιχειρηματικότητας.
Στις εργασίες και στις ομιλίες της συνδιάσκεψης συμμετείχαν πολλά κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές, γραμματείς περιφερειακών και νομαρχιακών επιτροπών και φυσικά πολλοί υποψήφιοι - δήμαρχοι, περιφερειακοί, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.
Πήγη: makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου