Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

VORIA.GR - Διεργασίες για τη δεύτερη Κυριακή

VORIA.GR - Διεργασίες για τη δεύτερη Κυριακή
Σήμερα στις 7.00 το απόγευμα αποφασίζει τη στάση που θα κρατήσει στο δεύτερο γύρο, ο συνδυασμός «Οικολογία Αλληλεγγύη»

Ξεκινούν οι διεργασίες στα επιτελεία των παρατάξεων για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά κυρίως για τη στάση που θα κρατήσουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανάμεσα στον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Μάρκο Μπόλαρη.



Την Τετάρτη θα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ποια γραμμή θα ακολουθήσουν τη δεύτερη Κυριακή για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πάντως ο επικεφαλής του συνδυασμού Τάσος Κουράκης μιλώντας στη Voria.gr εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς όπως σημείωσε το κόμμα διατήρησε τα ποσοστά του. «Σταθεροποιήσαμε το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις βουλευτικές στην περιφέρεια, δεν χάσαμε ψηφοφόρους από άλλες υποψηφιότητες, τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουμε για το δεύτερο γύρο» τόνισε.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα αποφασίζει τη στάση που θα κρατήσει στο δεύτερο γύρο, ο συνδυασμός «Οικολογία Αλληλεγγύη», αποκλείοντας όπως είναι φυσικό, να στηρίξει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, μετά την έντονη προεκλογική διαμάχη. Όπως είπε στη Voria.gr ο επικεφαλής Μιχάλης Τρεμόπουλος είναι απόλυτα ικανοποιημένος καθώς καταγράφηκε αύξηση των ψηφοφόρων σε απόλυτους αριθμούς. «Γνωρίζαμε τα όριά μας σε μια συντηρητική περιφέρεια. Το αποτέλεσμα ήταν εντός των εκτιμήσεών μας» σημείωσε ο κ. Τρεμόπουλος.

Αύριο αναμένεται να συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφασίσει ποιον από τους δυο μονομάχους του δεύτερου γύρου θα στηρίξει.  

Άγνωστη παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο ΛΑΟΣ, δεδομένου ότι ο Γ. Καρατζαφέρης είχε αποσύρει την υποστήριξή του στο πρόσωπο του Παναγιώτη Ψωμιάδη, μετά την υπαναχώρηση του νομάρχη Θεσσαλονίκης στην απαίτηση Σαμαρά να μην τοποθετήσει ως αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκη τον αδελφό του Διονύση.

Στο στρατόπεδο του Κυριάκου Βελόπουλου, πάντως, κάνουν λόγο για χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος λόγω του τεράστιου ποσοστού αποχής. «Το ζήτημα είναι πώς ερμηνεύει κανείς τα ποσοστά. Έχουμε την εικονική πραγματικότητα και την πραγματικότητα. Η εικονική δείχνει κάποια ποσοστά, με συνέπεια, ο καθένας να ερμηνεύει όπως τον βολεύει το αποτέλεσμα και όλοι να ικανοποιούν το κομματικό τους ακροατήριο. Η πραγματικότητα είναι όμως άλλη. Το τεράστιο ποσοστό της αποχής είναι απόδειξη αυτής της χρεοκοπίας του πολιτικού συστήματος. Κάποια στιγμή το πολιτικό σύστημα αν θέλει να ανανήψει, πρέπει να ασχοληθεί με την πραγματικότητα και όχι με την εικονική πραγματικότητα!» δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Καθαρά χέρια, Καθαρές ιδέες, Καθαρές λύσεις» Κυριάκος Βελόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου