Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Στον Πρόεδρο η "Δημοκρατική Συμμαχία"

Την ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος "Δημοκρατική Συμμαχία" παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε τον κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο για να τον ενημερώσει για την πολιτική της πρωτοβουλία και σε δήλωσή της αμέσως μετά επέμεινε στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

"Κάναμε θέσμικα νέα αρχή, με συγκεκριμένες προτάσεις, συγκεκριμένες λύσεις και πολύ σαφές στίγμα" επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη εξερχόμενη της συνάντησης. "Δεν είναι εύκολος ο δρόμος που διαλέξαμε -πρόσθεσε- διαλέξαμε όμως το δρόμο της υπευθυνότητας και κυρίως με πόλεμο στο λαϊκισμό και στη δημαγωγία".

Αναφερόμενη στην ανάγκη να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση, με δεδομένη την κατάσταση της οικονομίας, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: "Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις, να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση και στόχος του δικού μας κινήματος είναι να φέρουμε νέους ανθρώπους και νέες προτάσεις. Πάνω απ' όλα να πούμε την αλήθεια τον ελληνικό λαό και να μπορούμε να τον κοιτάξουμε στα μάτια".

Ερωτηθείσα εάν έχει σκεφτεί κάποια πολιτική συμμαχία, η πρώην υπουργός απάντησε: "Ο στόχος δεν είναι η κυβερνητική συμμαχία, ο στόχος μας είναι η εθνική συνεννόηση, υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά. Μην σκέφτεστε καρέκλες ή υπουργεία. Πρέπει να συνεννοηθούμε για το αυτονόητο σήμερα στην Ελλάδα και πρέπει να έχουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις το θάρρος να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό".

Πηγή:.megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου