Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Για τον… σταυρό τα κάνουν όλα

Οι προεκλογικές κινήσεις των υποψηφίων
Κάτι ο “Καλλικράτης”, που άλλαξε όσα ξέραμε μέχρι σήμερα, κάτι η οικονομική κρίση και κάτι παραπάνω οι πολυπληθείς συνδυασμοί, που δεν επιτρέπουν στον ψηφοφόρο να γνωρίσει καλύτερα τους υποψηφίους, οδηγούν πολλούς από αυτούς στην αναζήτηση νέων μεθόδων στο κυνήγι του σταυρού.
Κι αν τα προεκλογικά πάρτι συνεχίζονται με μεγάλη ένταση από πλευράς των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών αλλά και με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, που περισσότερο από ποτέ χρειάζονται ένα… δωρεάν ποτό, υπάρχουν κάποιοι που ξεχωρίζουν και με έξυπνες προτάσεις ή κινήσεις ζητούν τον σταυρό των Θεσσαλονικιών.
Προσωπικά φαίνεται πως έχει πάρει το θέμα του τσιγάρου ο Σταύρος Κωνσταντινίδης, που έχει αναλάβει “Πρωτοβουλία” εναντίον της καθολικής καπνοαπαγόρευσης. Στις αρχές της εβδομάδας, λοιπόν, βρέθηκε με τους ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων και μέσω της τεχνολογίας έφερε τους παρευρισκόμενους “άκαπνους” σε επαφή με έλληνες φοιτητές στο Βερολίνο, το σύστημα του οποίου ζητά ο υποψήφιος του Γιάννη Μπουτάρη να εφαρμοστεί και στη Θεσσαλονίκη.
Από την άλλη ο συνυποψήφιός του Θοδωρής Μακρίδης είναι υπέρ της πράσινης πόλης και αντί να το διαλαλεί μέσω ρυπογόνων φυλλαδίων μοιράζει σήμερα το απόγευμα 1.000 δέντρα σε όσους βρεθούν μπροστά από το “Ολύμπιον”.
Δυνατό του χαρτί, η μουσική. Αυτό ακριβώς πρόσφερε στους ψηφοφόρους της “Πρωτοβουλίας” ο Χρήστος Γρίμπας με μια συναυλία του στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπως και ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντινίδης της “Ομάδας Δημιουργίας” και καθηγητής στο Κρατικό Ωδείο, που υποδέχτηκε τους φίλους του μετά μουσικής σε γνωστό πιάνο-μπαρ.
Παρότι δεν διεκδικεί την είσοδό του στο δημαρχιακό μέγαρο αλλά στην περιφέρεια, ο υποψήφιος σύμβουλος του Παναγιώτη Ψωμιάδη Μάκης Μαυρομάτης επισκέφτηκε τους υπαλλήλους του δήμου μοιράζοντας γλυκά αντί φυλλαδίων.
Εξαιρετική βρήκαν την ιδέα του Νίκου Παϊπουρόγλου όσοι τον συνάντησαν να μοιράζει μια καλαίσθητη έκδοση της “Θεσσαλονίκης” του Καρκαβίτσα.
Όσο για τους επικεφαλής των συνδυασμών, ετοιμάζονται σήμερα για τις μεγάλες προεκλογικές τους συγκεντρώσεις, με τον Χρήστο Μάτη να αποφεύγει με μαεστρία την πεπατημένη των… μπαλκονιών και των συνεδριακών κέντρων και να καλεί στις 9 το βράδυ τους δημότες της Θεσσαλονίκης στην Άθωνος για μια βραδιά με βιολογικό κρασί και μουσική από τοπικά σχήματα της Θεσσαλονίκης. Ο Μάρκος Μπόλαρης θα το γλεντήσει με τα Χάλκινα της Γουμένισσας αμέσως μετά την αποψινή του προεκλογική ομιλία, ενώ ο Κώστας Γκιουλέκας θα χαλαρώσει αύριο με τη σάτιρα του Διογένη Δασκάλου, που εμφανίζεται ως “ξυπόλητος δήμαρχος” παρέα με τους Monie & Monie Conniente


Μακάβρια και… άλλα

Κι αν άλλοι επενδύουν στη χαρά και τη διασκέδαση, υποψήφιος στα Τρίκαλα το είδε λίγο… ανάποδα και έτσι η ιστορία του έγινε γνωστή στο πανελλήνιο. Αγόρασε, όπως λέγεται, περισσότερα από 5.000 κεριά και κίνησε προς τα νεκροταφεία της περιοχής αφήνοντας ένα σε κάθε τάφο, μαζί με την προεκλογική του καρτούλα, έτσι για να τον θυμηθούν μέσα στον πόνο τους οι συγγενείς των νεκρών.
Στη Ροδόπη, από την άλλη, υποψήφιος δημοτικού συνδυασμού δεν θα βρει μεθαύριο απέναντί του μόνο τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και τις δύο πρώην συζύγους του, που δοκιμάζονται με τη σειρά τους σε δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια. Ο πρώτος, που είναι και το φαβορί, εύχεται απλά να μην έχει την τύχη του Τζέιμς Κάμερον, που έχασε το Όσκαρ από την πρώην σύζυγό του…
Πήγη: makthes.gr 
Της Δήμητρας Τσαμποδήμου
Tv@newspaper.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου