Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, κ. ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ, ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.




    Το περίγραμμα των θέσεων του συνδυασμού "Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης" για την αγροτική παραγωγή, έδωσε στη χθεσινή του ομιλία στην Χαλκηδόνα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης. "Την ώρα που υπάρχει κρίση, την ώρα που τα παιδιά ψάχνουν να βρουν δουλειά, πρέπει να απαντήσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόλαρης και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή αντίληψης και διαχείρισης στον πρωτογενή τομέα.

    "Εμμέναμε για και καιρό στην λογική των επιδοτήσεων και στην πρακτική των αποζημιώσεων. Οι παραγωγές μας έχασαν σε ποιότητα, έχασαν το συγκριτικό πλεονέκτημα, έχασαν σε τιμή. Και επιδοτήσεις χρειάζονται και αποζημιώσεις όταν υπάρχουν ζημίες, αλλά δεν πρέπει να είναι ο κανόνας. Το κρίσιμο στοιχείο που πρέπει ν' αποτελεί στο εξής τον κανόνα, είναι η παραγωγή ποιοτικού προϊόντος", είπε ο κ. Μπόλαρης και ανέφερε το εξής παράδειγμα: "Όταν θέλουμε βαμβάκι ονομασίας προέλευσης, σημαίνει ότι δε θα πρέπει να καλλιεργούμε διακόσιες ποικιλίες, αλλά να στοχεύουμε σε ένα εξαιρετικό προϊόν που καταφέρνει να κερδίσει την ανάλογη τιμή".



    Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ανέφερε τις προτάσεις που καταθέτει ο συνδυασμός:

    " Δημιουργία ενώσεων παραγωγών - καταναλωτών

    " Περιφερειακό συμβούλιο αγροτικής πολιτικής, το οποίο θα σχεδιάζει και θα λαμβάνει αποφάσεις για τον πρωτογενή τομέα (καλλιέργειες, κτηνοτροφία, αλιεία)

    " Λειτουργία Ινστιτούτου, ως εργαλείο στήριξης και σύνδεσης της προσπάθειας του περιφερειακού συμβουλίου αγροτικής πολιτικής, με Ακαδημαϊκούς και Επιστημονικούς φορείς.

    " Προώθηση διαφορετικής αντίληψης στη διαχείριση του χωραφιού σε σχέση με τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα.

    Ο κ. Μπόλαρης θέλοντας να επισημάνει το πόσο σημαντική είναι αυτή η αλλαγή της διαχείρισης, είπε χαρακτηριστικά "δηλητηριάζοντας με φυτοφάρμακα τους κάμπους μας, βάζουμε σε κίνδυνο την ζωή μας. Το πρώτο θύμα της μόλυνσης είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Τα αντικαρκινικά νοσοκομεία είναι γεμάτα από ανθρώπους που δεν γνώριζαν τις συνέπειες που θα είχε το ράντισμα του χωραφιού τους. Η κακή χρήση έχει ως αποτέλεσμα τα δηλητήρια να καταλήγουν στα πιάτα μας και τα ποτήρια μας".

    Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε ακόμη πως "στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πρέπει ο παραγωγός να αισθανθεί υπερήφανος όταν θα μπορεί να παράγει το καλύτερο προϊόν, το οποίο θα καταλάβει τη θέση που του αξίζει στο ράφι της Ευρώπης. Χρειάζονται πολιτικές στοχευόμενες και πολιτικές εξωστρέφειας. Έτσι θα μπορούμε ν' αυξήσουμε το εισόδημα στον τόπο".

    Τέλος, ο κ. Μπόλαρης έδωσε το στίγμα της πολιτικής πρότασης που καταθέτει ο συνδυασμός "Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης" ενόψει των επερχόμενων εκλογών "Σ' αυτήν τη μάχη ήρθαμε γιατί πιστεύουμε σ' αυτόν το θεσμό. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να καλύπτει τη γύμνια του με λάβαρα πατριωτισμού. Πρέπει να κινηθούμε πάνω από τα τοπικά προβλήματα και να προτείνουμε λύσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου