Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ 17/10/2010 ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ: «ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ»

Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κουφαλίων «Κ. Καζάκος» μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Κουφαλίων Δημήτρης Μπελίδης, ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Αριστείδης Αραμπατζής καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.
Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης επισήμανε ότι ο δρόμος της προόδου για την Κεντρική Μακεδονία δεν είναι ούτε εύκολος, ούτε στρωμένος με ροδοπέταλα. «Απαιτείται από όλους εγρήγορση, υψηλό αίσθημα ευθύνης, συνειδητοποίηση της κρισιμότητας των στιγμών για τον τόπο μας. Οι Μακεδόνες στις 7 Νοεμβρίου θα επιλέξουν για Περιφερειάρχη αυτόν που ξέρει και μπορεί να αναλάβει ευθύνες, από αυτούς που αρκούνται να είναι απλοί θεατές και χειροκροτητές της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής».
Μεταξύ άλλων, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να μην συμβιβαστούν και να μην παραιτηθούν από την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. «Δεν θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Θα διεκδικήσουμε ενωμένοι και θα πετύχουμε» είπε.
Αναφερόμενος στην 8ετή θητεία του στη Νομαρχία και το έργο που επιτελέστηκε, ο κ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε όλους τους δημάρχους της περιοχής για τη «στενή συνεργασία» που είχαν όλα αυτά τα χρόνια. «Ήμασταν 8 χρόνια στο πλευρό τους, στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών» πρόσθεσε και υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες της Νομαρχίας για την επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης, τη μεταφορά μαθητών, τα αθλητικά έργα και το πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Στην Περιφέρεια για τον Πολιτισμό».
Από την πλευρά του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στην απόφαση του ΠΑΣΟΚ να συστήσει εξεταστική επιτροπή για την οικονομία μόνο για την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ. «Αφού έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να δυσφημίσουν τη χώρα μας στο εξωτερικό και να μας οδηγήσουν στην κηδεμονία του μνημονίου, τώρα που βλέπουν τις καταστροφικές συνέπειες που έχει για τη χώρα η απόφασή τους, προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν εξιλαστήριο θύμα και να μετατοπίσουν τις ευθύνες από πάνω τους».
Νωρίτερα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μίλησε στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, παρουσία περίπου 700 ατόμων, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χρήστο Γκουντενούδη και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι πρώην βουλευτές Κιλκίς της ΝΔ Σάββας Τσιτουρίδης και Θεόδωρος Πασσαλίδης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς και νυν Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κιλκίς Δημήτρης Ιωακειμίδης καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.
Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης επισήμανε ότι από την 1η Ιανουαρίου αφήνουμε στην άκρη τα λίγα που μας χωρίζουν και προτάσσουμε τα πολλά που μας ενώνουν. «Από τον τόπο μας, από την Κεντρική Μακεδονία μπορεί να γίνει η αρχή για την εφαρμογή καινοτόμων δράσεων που θα αποτελέσουν πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα» είπε.
Επίσης τόνισε ότι «η νέα πραγματικότητα του Καλλικράτη επιβάλλει την ενίσχυση των τοπικών φορέων, των Επιμελητηρίων, των εμπορικών συλλόγων, την αξιοποίηση των προτάσεων τους, της δυναμικής τους και της εμπειρίας τους, για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε όλοι μαζί μια ολοκληρωμένη περιφερειακή στρατηγική για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας».
Σε άλλο σημείο παρατήρησε πως είναι εύκολο να δημαγωγείς και ότι το δύσκολο είναι να υλοποιείς και να προσφέρεις έργο. «Εμείς αντιστεκόμαστε στις προκλήσεις του ψεύδους και της υποκρισίας που δηλητηριάζουν τον προεκλογικό αγώνα, μένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Η Μακεδονία έχει μείνει πίσω. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρήστος Γκουντενούδης, υποστήριξε ότι σε έναν τόπο με τόσο έντονο το προσφυγικό στοιχείο, όπως το Κιλκίς, αλλά με κοινή πορεία στο μέλλον «οφείλουμε να διεκδικήσουμε, να δημιουργήσουμε, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να προχωρήσουμε σε έργα. Έργα υποδομής, που αφορούν οδικά δίκτυα, εκπαίδευση, γεωργία, τουριστική ανάδειξη, περιβάλλον, νεολαία, αθλητισμό και πολιτισμό». Όπως παρατήρησε «η ελπίδα και η προοπτική γεννιέται, εκεί που υπάρχουν πρωτοβουλίες, εμπειρία, εργατικότητα, ικανότητες, όραμα, εντιμότητα και όρεξη για δουλειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου