Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Πρόσω ολοταχώς για το Συμβούλιο Νέων Δήμου Θέρμης. Κάνε τη φωνή σου ν’ ακουστεί! Ελα μαζί μας!

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Νέων με ουσιαστική στήριξη από τη νεολαία και μεγάλη συμμετοχή νέων από όλους τους οικισμούς του δήμου Θέρμης.

Μέσα σε λίγες μέρες πάνω από 70 νέοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους ενώ, οι εγγραφές στην φόρμα https://forms.gle/bNHE3a8XqV314ZKbA συνεχίζονται μέχρι τις 31/Μαϊου 2020. Ο λόγος είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται ένα Συμβούλιο Νέων με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Νέοι και νέες ηλικίας από 15 έως 29 ετών από κάθε κοινότητα του δήμου έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Νέων, εφαρμόζοντας την Κοινωνιοκρατική Κυκλική Μέθοδο, που βασίζεται σε κύκλους συναίνεσης και συνευθύνης και προκρίνει την ισοτιμία ανάμεσα στις κοινότητες του Δήμου. Με την καινοτόμο αυτή μεθοδολογία όσοι θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν:

► να συντονίζoυν τις συναντήσεις και να συζητούν με ισοτιμία, διαφάνεια και συμπερίληψη,
► να αποφασίζουν με συναίνεση και όχι με πλειοψηφία ή το λόγο των δυνατών,
► να προτείνουν δράσεις με φροντίδα για τον τόπο τους,
► να υλοποιούν δράσεις με ανάληψη ευθυνών και όχι με συγκέντρωση εξουσιών,
► να δικτυώνονται μεταξύ τους, όσο και με άλλες αντίστοιχες ομάδες της Ευρώπης και του κόσμου.

Η κοινωνιοκρατία λειτουργεί με βάση την απόλυτη συναίνεση και όχι τη συγκέντρωση των εξουσιών σε μία ομάδα, ή ένα άτομο, ακόμη και στην πλειοψηφία. Είναι, λοιπόν σημαντικό για πρώτη φορά να ακουστούν όλοι.

Κάνε, λοιπόν τη φωνή σου… Να ακουστεί!

Με αυτό το κεντρικό σύνθημα η Αντιδημαρχία Παιδείας, δια βίου μάθησης, πολιτισμού και νέας γενιάς καλεί όλους τους νέους του δήμου Θέρμης να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Νέων! Οι νέοι και οι νέες του δήμου Θέρμης για να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει συμπληρώσουν έως και τις 31.05.2020τ η φόρμα https://forms.gle/bNHE3a8XqV314ZKbA που δημιουργήθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού που “τρέχει” και στηρίζει το πρωτοπόρο αυτό πρότζεκτ. Η φόρμα έχει δημοσιευτεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και την ιστοσελίδα του δήμου Θέρμης και θα παραμείνει ανοιχτή και μετά το εν λόγω διάστημα.


Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2313300765-766, e-mail: paideia@thermi.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου