Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Επίσκεψη σε Καστανά και Πρόχωμα του Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ. Μάρδα μετά την καταστροφή παράγωγης καρπουζιών στην περιοχή

Την περιοχή του Καστανά - Προχώματος της Θεσσαλονίκης, η οποία θεωρείται μια από τις κυριότερες παραγωγικές περιοχές της χώρας σε καρπούζια, επισκέφθηκε ο Δημήτρης Μάρδας, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης πρόσφατα. Η επίσκεψη έγινε τη συγκεκριμένη περίοδο, για να αποτιμηθούν οι τελικές ζημιές, μετά τις βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις των προηγούμενων εβδομάδων εξαιτίας των οποίων προκλήθηκαν στην παραγωγή καταστροφές μεγάλης έκτασης.

Εκατοντάδες στρέμματα με καρπούζια καταστράφηκαν, περίπου το 80% της παραγωγής, σύμφωνα με τους καλλιεργητές είτε από το χαλάζι είτε από την ανθράκωση. Οι καλλιεργητές υποστηρίζουν ότι η, σε τόσο μεγάλη έκταση, ανθράκωση είναι το αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών της περιόδου. Ως απόδειξη αυτού φέρουν το γεγονός ότι τέτοιας έκτασης ανθράκωση δεν έχει παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια δηλαδή υπό ομαλές καιρικές συνθήκες.

Για το θέμα αυτό ο κ. Μάρδας ενημέρωσε, με εκτενή αναφορά, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, ζητώντας του να αναζητηθεί ο ταχύτερος τρόπος αποζημίωσης των αγροτών οι οποίοι βρίσκονται σε δυσμενή θέση, λόγω της μεγάλης καταστροφής που υπέστη η παραγωγή η μοναδική κατά τα τελευταία εβδομήντα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου