Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Π. Θεσ/νίκης για τον Μακεδονικό Τάφο του Αγίου Αθανασίου

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Δήμαρχο Χαλκηδόνος κ.Τσουκνιδά στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Αυγούστου 2018, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, στη δικαιοδοσία της οποίας εμπίπτει ο Μακεδονικός Τάφος ΙΙΙ στη Δ.Κ. Αγίου Αθανασίου του Δήμου μας, προχώρησε στην εκτύπωση τρίπτυχου ενημερωτικού φυλλαδίου σχετικά με το μνημείο, στα ελληνικά με σύντομη αγγλική περίληψη.

Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στο άνοιγμα του Ταφικού μνημείου για το κοινό κατά τη θερινή περίοδο, δικαιώνοντας τις συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη αυτού του τόσο σημαντικού για την περιοχή μας μνημείου. 

Μάλιστα, ο Δήμος Χαλκηδόνος έχει ήδη ζητήσει από την Εφορεία Αρχαιοτήτων την αποστολή ενημερωτικών φυλλαδίων που θα διατεθούν στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου, προς ενημέρωση της μαθητιώσας νεολαίας. 

Τέλος, ενημερώνουμε το κοινό πως ο Τάφος θα παραμείνει επισκέψιμος στις 31 Αυγούστου, καθώς και στις 7-8, 14 και 15 Σεπτεμβρίου. Πέραν τούτου θα συνεχιστούν οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής σε συνεργασία με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες, εδώ και καιρό, εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου, για να καταστεί το μνημείο πλήρως επισκέψιμο κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. 

Παρακάτω δείτε σε πλήρη ανάπτυξη το ενημερωτικό φυλλάδιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου