Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΔΤ Ενεργών Δημοτών σε απάντηση του ΔΤ του Δήμου Χαλκηδόνος για το αίτημα του υπουργείου εσωτερικών με θέμα την υπόδειξη χώρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων.

Δελτίο τύπου Σε απάντηση του δελτίου τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος για το αίτημα του υπουργείου εσωτερικών με θέμα την υπόδειξη χώρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων.

Διαβάζοντας με προσοχή το έγγραφο του υπουργείου δεν αναφέρεται πουθενά οτι υπάρχει απόφαση για εγκατάσταση προσφύγων στον δήμο μας. Το ερώτημα που θέτει το υπουργείο είναι αν στον δήμο μας υπάρχουν χώροι που δεν χρησιμοποιούνται που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές (τεχνικές, νομικές, πολεοδομικές).

Είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να το απαντήσουν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας και οχι τα τοπικά συμβούλια. Και αυτό που θα πρέπει ευθαρσώς να κάνει η διοίκηση του δήμου Χαλκηδόνος είναι να απαντήσει στο τεχνικό αυτό ερώτημα ,και όχι να ρίχνει το μπαλάκι στις τοπικές κοινωνίες .Δεν υπάρχει λοιπόν ερώτημα που θα μπορούσαν τα τοπικά συμβούλια να απαντήσουν. Αντιθέτως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να λειτουργήσει διχαστικά στην κοινωνία μας, πράγμα που εμείς απευχόμαστε.

Καλούμε τον κ.Τσουκνιδά να αποσύρει αμέσως το ερώτημα

Σε χθεσινοβραδινή συνεδρίαση των εκλεγμένων της παράταξής μας σε δημοτικό και τοπικά συμβούλια, αποφασίσθηκε να τηρηθεί κοινή στάση, ζητώντας από τον δήμαρχο να αποσύρει το ερώτημα και να κινηθεί στα όρια του ερωτήματος που εδέχθη από το υπουργείο.

--
Φώτης Κυριακίδης

3 σχόλια:

  1. ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΩΝ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞ ΑΛΟΥ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΘΡΕΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ..ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣ π.χ. ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΜΠΕΛΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ 2ον ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΧΟΡΑΝΕ ΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ Ι.ΝΑΟΥ ΠΕΤΡΟΥ-ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ 3ον ΟΙ ΔΥΟ ΑΞΟΝΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΕΙΝΑΙΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ?ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΥΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαθραιοι ανθρωποι δεν υπαρχουν απλα αν ειναι να ερθουν θα πρεπει να υπαρχουν χωροι που θα μπορουν να ζησουν οι ανθρωποι να υπαρχει φαγητο κλπ παντως για τους χωρους πρεπει να απαντησουν οι τεχνικες υπηρεσιες του δημου

      Διαγραφή
  2. Μπερδευεσαι ανθρωπε. Δεν ειναιδημαρχος Κουφαλιων αλλα Χαλκηδονας. Και 2ον ποιος σου εδωσε το δικαιωμα να μιλας σε πρωτο πληθυντικο? Να γραψεις "δεν τους θελω"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή