Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς ζήτησε εκτάκτως από τους Προέδρους των Δημ.-Τοπ. Συμβουλίων την “Υπόδειξη ή μη, δημοτικών χώρων για την στέγαση προσφύγων”

Χθες 16 Μαρτίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:30, λάβαμε με email έγγραφο από το Γραφείο του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (το οποίο σας αποστέλλουμε συνημμένα).

Το αιφνίδιο αυτό έγγραφο αναφέρει ρητά, την ανάγκη εύρεσης κατάλληλων δημοτικών χώρων από όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της Ελλάδας, με σκοπό την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων.

Ως εκ τούτου, επειδή το ζήτημα κρίνεται επείγον και πολύ σοβαρό, ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς ζήτησε εκτάκτως από τους Προέδρους των Δημοτικών/Τοπικών Συμβουλίων να ενημερώσουν τις τοπικές κοινωνίες τους, συμπεριλαμβανομένων των φορέων και των Συλλόγων, καθώς και να λάβουν αντίστοιχη απόφαση Τοπικού Συμβουλίου, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, μέχρι τις 31/3/2016.

Ήδη σήμερα το πρωί (17/3/2016), συνεδρίασε εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, καθώς επίσης ενημερώθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαλκηδόνος για το θέμα που προέκυψε. Για την εξέλιξη της πορείας του ζητήματος, θα σας κρατάμε ενήμερους.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Ακολουθεί η επιστολή  που στάλθηκε από το Δήμαρχο στους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Χαλκηδόνος.
 
Αγαπητοί κ. Πρόεδροι, 
Σε συνέχεια της από 16-03-2016 αιφνίδιας επιστολής του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (την οποία σας επισυνάπτουμε) με θέμα την “Υπόδειξη ή μη, δημοτικών χώρων για την στέγαση προσφύγων” και σύμφωνα με τα αρθ. 81-84 του Ν. 3852/2010, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τις τοπικές κοινωνίες σας, καθώς και να συγκαλέσετε τοπικό συμβούλιο για της λήψη της αντίστοιχης απόφασης.

Παρακαλείσθε, επίσης, η ως άνω ενέργεια να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς και συλλόγους, καθώς και να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2016. Οι αποδέκτες προς κοινοποίηση, θα είναι υπεύθυνοι για την παροχή των αναγκαίων πληροφοριών. Κύριες και κύριοι, Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρό εθνικό ζήτημα. Όπως κάθε άλλη στιγμή έτσι και αυτήν, απαιτείται ψυχραιμία, συνοχή και συντονισμός κινήσεων και δράσεων. Βρίσκομαι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ 

Ακολουθεί το έγγραφο με το οποίο το Υπουργείο Εσωτερικών ζητά χώρους στέγασης μεταναστών. Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Χαλκηδόνος.


2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την μπάλα στην κερκίδα πάλι !!!
    Γνωστή τακτική του Δημάρχου ... Ποια είναι η δική του πρόταση ΔΕΝ μας είπε ... και ΟΥΤΕ πρόκειται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή