Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Οι φανατικοί ισλαμιστές θα μπορούσαν να αιματοκυλήσουν ακόμα και την ανταρκτική αν ήθελαν…

Του Τάσου Μάρκελλου

Οι φανατικοί ισλαμιστές θα μπορούσαν να αιματοκυλήσουν ακόμα και την ανταρκτική αν ήθελαν…

...ασχέτως του αριθμού των προσφύγων/λαθρομεταναστών/ταξιδευτών/οδοιπόρων μουσουλμάνων ανά την υφήλιο.

Οι άνθρωποι που έχουν την ικανότητα να ζουν στις σκιές, να αγοράσουν τα υλικά, να συναρμολογήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς, να στοχοποιούν και να εκτελούν τέτοιου είδους επιχειρήσεις δεν είναι τυχάρπαστοι…

…είναι πράκτορες!

Η ιεραρχική τους κατάταξη και ο βαθμός της δικής τους συνειδητότητας είναι άνευ σημασίας.

Ως πράκτορες εκτελούν εντολές. Έχουν αφεντικά. Έχουν χρηματοδότηση κι άλλου είδους πόρους.

Είναι ένα εξάρτημα μιας μηχανής εκφοβισμού και ποδηγέτησης που εκτείνεται σε ολόκληρο το φάσμα από το «θα σε απολύσουν αν δεν δεχτείς να ζεις ανασφάλιστος» έως του «η ανθρωπότητα θα αφανιστεί από τον υπερπληθυσμό».

Το λάδι της μηχανής είναι η πληροφορία.

Η πληροφορία που έχουμε είναι μονομερής/ολιγομερής (δεν είθισται να ακούμε al jazeera στην Ελλάδα) και φυσικά πλήρως ελεγχόμενη.

Η ικανότητά μας να κατανοήσουμε και να επεξεργαστούμε τα «πώς» και τα «γιατί» ενός τόσο σύνθετου φαινομένου είναι περιορισμένη και άρα σίγουρα ελλιπής με τις ανάλογες αστοχίες στα συμπεράσματα.

Γι’ αυτό οι συνήθεις αντιδράσεις είναι διπολικές.

Οι μεν φοβούνται και εκφράζουν ανησυχία που γίνεται εύκολα μίσος.

Οι δε που φοβούμενοι ότι οι μηχανές νικούν εκτοξεύουν την ανθρωπιά τους από τους πίδακες της καρδιάς τους για να αγκαλιάσουν τους πάντες πιστεύοντας στην αξία του ανθρώπου και στην αγγελικότητά του.

(Μόνο που ξεχνάμε ότι είμαστε μεταπτωτικοί…)

Δεν μπορώ να ξεχάσω την ανθρωπιά μου επειδή κάποιος πιθανώς με απειλεί! Δεν μπορώ να αφήσω να πνίγονται παιδιά στην πιο πολιτισμένη θάλασσα που αυτός ο πλανήτης γνώρισε! Δεν μπορώ να μην μιλώ όταν ένα ζευγάρι ταλαιπωρημένα μάτια ζητούν από μένα σημασία!

Δεν θα ήθελα όμως από την άλλη η επόμενη γενιά να είναι μια εθνική μειονότητα με καρδιά μέσα σε μια πλειοψηφία «εξαρτημάτων». Δεν θα ήθελα να αφανιστούμε ως έθνος στο όνομα μιας παγκόσμιας κοινωνίας με ειρήνη και ασφάλεια.

Δεν ξεχνώ ποτέ την αξία του κάθε ανθρώπου, αλλά δεν ξεχνώ και τούτο: αν κάποτε οι λαοί συνυπάρξουν ειρηνικά χωρίς σύνορα και διαφορές δεν θα είναι γιατί επιτέλους κατανοήσαμε ο ένας τον άλλο, θα είναι γιατί θα νίκησε η μηχανή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου