Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Πώς να γίνετε "ηγέτης": Αυτά είναι τα 10 χαρακτηριστικά που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε!

Οι μεγάλοι ηγέτες μπορεί να είναι από πολιτικοί μέχρι ιδιοκτήτες ενός μικρού καφέ. Ωστόσο, παρά τις τεράστιες διαφορές σε επαγγέλματα και υπόβαθρα, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που όλοι οι μεγάλοι ηγέτες έχουν από κοινού. Δείτε ποια είναι αυτά όπως δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα iefimerida.gr.

Εχουν θετική στάση.
 Γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν μια ευτυχισμένη και δραστήρια ομάδα, εκτός εάν οι ίδιοι παρουσιάζουν μια θετική στάση. Αυτό μπορεί να γίνει με το να παραμένουν ευχάριστοι και αισιόδοξοι, όταν τα πράγματα πάνε στραβά και δημιουργώντας μια χαλαρή και χαρούμενη ατμόσφαιρα στο χώρο εργασίας. Ενα επιπλέον προνόμιο είναι ότι τα μέλη της ομάδας είναι πιθανό να εργαστούν σκληρότερα και να κάνουν υπερωρίες όταν χρειάζεται, εάν δείχνετε ότι το εκτιμάτε.

Ξέρουν πώς να διαχειριστούν την αποτυχία.
Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά προσπαθείτε να το αποφύγετε, ατυχίες συμβαίνουν. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε είναι πώς να το διαχειριστείτε. Παραμείνετε ήρεμοι και σκεφτείτε λογικά την κατάσταση. Αυτό που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε είναι να καταρρέετε ή να καταλάβει η ομάδα σας πόσο ανησυχείτε. Αυτο δημιουργεί αρνητικό ηθικό και φόβο. Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται και οι μεγάλοι ηγέτες πρέπει να μπορούν να τα βγάζουν πέρα ακόμα κι όταν είναι αντιμέτωποι με αντιξοότητες.

Αναλαμβάνουν ευθύνες.
Γνωρίζουν ότι, όταν πρόκειται για την εταιρεία τους, το χώρο εργασίας ή τη σχέση τους, πρέπει να αναλάβουν προσωπική ευθύνη για την αποτυχία. Πώς μπορούν να περιμένουν οι εργαζόμενοι τους να λογοδοτήσουν όταν οι ίδιοι δεν το κάνουν; Οι καλύτεροι ηγέτες δεν βρίσκουν δικαιολογίες. Αναλαμβάνουν την ευθύνη και στη συνέχεια εργάζονται σκληρά για να διορθώσουν το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό. Αυτό αποδεικνύει ότι είναι αξιόπιστοι και έχουν ακεραιότητα.
Αναπτύσσουν τους γύρω τους
Ο καλός ηγέτης ξέρει πόσο σημαντικό είναι να αναπτύξει τις δεξιότητες των γύρω του. Το καλύτερο είναι να μπορεί να αναγνωρίσει αυτές τις δεξιότητες νωρίς. Οχι μόνο θα κάνει το έργο της ανάπτυξης πιο εύκολο, αλλά θα τους ενισχύσει επίσης το ηθικό. Μοιραστείτε τις γνώσεις σας με την ομάδα σας. Δώστε τους την ευκαιρία να πετύχουν και κερδίστε τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη τους.

Είναι σε θέση να αναθέτουν ευθύνες.
Δεν έχει σημασία πόσο πολύ θέλετε, είναι βέβαιο ότι δεν μπορείτε να κάνετε πραγματικά τα πάντα μόνοι σας. Ακόμα κι αν μπορούσατε όμως, σε ένα ομαδικό περιβάλλον αυτό θα ήταν μια πολύ κακή ιδέα έτσι κι αλλιώς. Οι καλοί ηγέτες αναγνωρίζουν ότι οι γύρω τους υπάρχουν για να ανακουφίσουν τα δικά τους επίπεδα στρες. Αναθέτοντας σε άλλους τις δουλειές δείχνει ότι έχετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους, η οποία οδηγεί στη συνέχεια σε ανεβασμένο ηθικό στο χώρο εργασίας, καθώς και την αφοσίωση από το προσωπικό σας που έχει την ανάγκη να αισθάνεται αξιόπιστο. Απλά μην περάστε στο άλλο άκρο και τους φορτώσετε όλες τις δουλειές για να πάρετε έναν υπνάκο κάτω από το γραφείο σας.

Ξέρουν πώς να επικοινωνούν.
Αυτό είναι πολύ πιο περίπλοκο από ό, τι ακούγεται πραγματικά. Οι καλές δεξιότητες επικοινωνίας είναι ουσιαστικής σημασίας για ένα μεγάλο ηγέτη. Μπορείτε να κατανοείτε πολύ καλά αυτό που έχετε στο μυαλό σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε πάντα να το εξηγήσετε σωστά σε κάποιον άλλο. Οι καλύτεροι ηγέτες πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνούν με σαφήνεια με τους ανθρώπους γύρω τους. Θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να ερμηνεύουν τους άλλους ανθρώπους σωστά και να μην παίρνουν αυτά που λένε προσωπικά

Εκπέμπουν αυτοπεποίθηση.
Ολοι οι μεγάλοι ηγέτες πρέπει έχουν έναν αέρα αυτοπεποίθησης, αν θέλουν να πετύχουν. Παρακαλώ μην το συγχέετε με την αλαζονεία. Οι άνθρωποι γύρω σας πρέπει να σας βλέπουν ως έμπνευση, όχι ως φωτεινό παντογνώστη. Η αυτοπεποίθηση είναι σημαντική, διότι οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να σας μιμηθούν σχετικά με το πώς να συμπεριφέρονται , ιδιαίτερα αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Εάν παραμείνετε ήρεμοι τα μέλη της ομάδας σας είναι πολύ πιο πιθανό να ηρεμήσουν επίσης. Ως αποτέλεσμα , το ηθικό και η παραγωγικότητα θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα και το πρόβλημα θα λυθεί πιο γρήγορα.

Χρησιμοποιούν τη διαίσθησή τους.
Είναι ασφαλές να πούμε ότι όλοι οι μεγάλοι ηγέτες θα πρέπει να μπαίνουν σε άγνωστα νερά σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους. Ετσι, θα πρέπει να είναι σε θέση να εμπιστεύονται τη διαίσθησή τους και να μαθαίνουν από τις εμπειρίες του παρελθόντος για να καθοδηγηθούν . Εκτός αυτού θα πρέπει να εμπιστεύονται αρκετά τη διαίσθησή τους , προκειμένου να καθοδηγήσουν το προσωπικό τους ή τα μέλη της ομάδας.

Εχουν αίσθηση του χιούμορ.
Είναι επιτακτική ανάγκη για κάθε είδος ηγέτη να έχει καλή αίσθηση του χιούμορ , ιδιαίτερα όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Τα μέλη της ομάδας σας θα κρεμαστούν από σας για το πώς να αντιδράσουν σε μια φαινομενικά δύσκολη κατάσταση. Θα ήταν ίσως καλύτερα να μη τους τρομάξετε. Θα πρέπει να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τη κατάσταση με χιούμορ, γιατί αν το ηθικό του προσωπικού πέσει, το ίδιο θα γίνει και με την παραγωγικότητα. Καθιερώστε αυτό το περιβάλλον ενθαρρύνοντας χιούμορ και προσωπικές συζητήσεις στο χώρο εργασίας.

Τηρούν τις δεσμεύσεις τους.
Αυτό έχει διπλή σημασία. Κατ 'αρχάς , θα πρέπει να τηρείτε τις υποσχέσεις σας . Αν δεν το κάνετε , θα θεωρηθείτε αναξιόπιστος ηγέτης και οι άνθρωποι δεν θα έχουν καμία εμπιστοσύνη σε σας. Δεύτερον , θα πρέπει να είστε το πιο αφοσιωμένο και σκληρά εργαζόμενο πρόσωπο στην ομάδα . Θα πρέπει να δώσετε το παράδειγμα. Γιατί θα πρέπει το προσωπικό σας και τα μέλη της ομάδας τα δώσουν όλα, αν δεν κάνετε τον κόπο εσείς; Αποδεικνύοντας τη δική σας αφοσίωση θα εμπνεύσει και άλλους να κάνουν το ίδιο και έτσι, όχι μόνο θα κερδίσετε το σεβασμό τους αλλά θα εξασφαλίσετε και μια καλή εργασιακή ηθική.
Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου