Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Νεότερα από την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά στην Χαλκηδόνα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί  σε καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται ανάλογες επιχειρήσεις και σε άλλους καταυλισμούς Ρομά ανά την Ελλάδα με σκοπό την πάταξη φαινομένων εγκληματικότητας.
Μάλιστα, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί ο καταυλισμός στη Χαλκηδόνα επιλέχτηκε ύστερα από σωρεία καταγγελιών που έγιναν το τελευταίο διάστημα για διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και περιστατικά κλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από μερικές ημέρες οι γονείς ενός νεαρού χρήστη δέχτηκαν επίθεση από άγνωστα άτομα στον καταυλισμό, όταν επιχείρησαν να απομακρύνουν από εκεί το γιο τους. Στη συνέχεια ο πατέρας του παιδιού κατήγγειλε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές, ενώ κατά το παρελθόν είχαν υπάρξει και άλλες καταγγελίες που σχετίζονταν με ναρκωτικά.

Στη σημερινή επιχείρηση στον καταυλισμό της Χαλκηδόνας συμμετείχαν αστυνομικοί από όλες σχεδόν τις υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, δικυκλιστών ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων καθώς και αστυνομικών του Τμήματος Κουφαλίων. Μάλιστα, οχήματα της αστυνομίας είχαν αποκλείσει όλη την περιοχή και κλιμάκια πραγματοποιούσαν ελέγχους σε σπίτια, αυτοκίνητα, αλλά και σε άτομα. Τελικά, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και μία καραμπίνα, ενώ σημειώθηκαν και δύο συλλήψεις. Πρόκειται για δύο άτομα έναν 40χρονο και μία 47χρονη γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις νόμων «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και «περί όπλων».,
Πηγή: agelioforos.gr, Συντάκτης: Κατερίνα Αγοραστού

• Ελέγχθηκαν 25 άτομα, καθώς και 10 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
• Συνελήφθησαν 2 άτομα, ηλικίας 40 και 47 ετών, (άνδρας γυναίκα αντίστοιχα), για παραβάσεις Νόμων «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών» και «Περί Όπλων».

Επιπροσθέτως, διενεργήθηκαν δεκατρείς 13 νομότυπες έρευνες σε σπίτια, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
18,8 γραμμάρια κάνναβης,
8 μικροδέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 1,8 γραμμαρίων καθώς και,
μία καραμπίνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον σε διάφορες περιοχές αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Πηγή: Seleo.gr News, by Χριστίνα Φωτεινάκη

1 σχόλιο: