Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Άλλο ένα νέο κρούσμα λύσσας στην Πέλλα! Καραδοκεί μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Νέο κρούσμα λύσσας και πάλι στην Πέλλα! Θετικό βγήκε το δείγμα που εστάλη πριν από μία εβδομάδα από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Πέλλας για έλεγχο.

Το γεγονός συνέβη πριν από μια εβδομάδα στον οικισμό Μαυροβούνι του Δήμου Σκύδρας, όταν αλεπού παραβίασε την περίφραξη μάντρας από επιχείρηση υλικών οικοδομών. Το αγρίμι βρέθηκε αμέσως απέναντι από τα σκυλιά του ιδιοκτήτη, με συνέπεια να ακολουθήσει συμπλοκή και πάλη του αγριμιού και των σκυλιών. Στη συνέχεια η αλεπού δεν άντεξε και τα σκυλιά φύλακες θανάτωσαν τον .... εισβολέα. Το δυστύχημα είναι ότι η αλεπού κατάφερε καίρια δαγκώματα, με συνέπεια να μεταδώσει τη αλεπού! Την επομένη μέρα ο ιδιοκτήτης βρέθηκε μπροστά στο θέαμα του νεκρού ζώου και ειδοποίησε αμέσως την Κτηνιατρική Υπηρεσία. Η υπηρεσία έσπευσε αμέσως και έκανε δειγματοληψία. Σήμερα ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα και αποδείχτηκε ότι η αλεπού είχε προσβληθεί και νοσούσε από την θανατηφόρο ασθένειας της λύσσας. Κίνδυνο ωστόσο αντιμετωπίζουν και τα σκυλιά του ιδιοκτήτη από τα οποία σήμερα αναφέρθηκε στην κτηνιατρική Υπηρεσία ότι το το ένα από αυτά εμφάνισε συμπτώματα της ασθένειας!

Το πρόβλημα της λύσσας παίρνει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις μιας και είναι πολλαπλά τα τα κρούσματα την τελευταία χρονιά που εμφανίζονται στην Π.Ε.Πέλλας.

Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ενημερωσης σε αποκλειστική ανάρτηση αποκάλυψε και το κρούσμα που διαπιστώθηκε προ 2 μηνών στην Πιπεριά Αλμωπίας. Από τότε δυστυχώς δεν έχει διαπιστωθεί κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος με κρατική μέριμνα. Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι οι πολίτες που έχουν στην κατοχή τους σκυλιά και γάτες, πώς θα πρέπει να τα εμβολιάσουν άμεσα με επαναληπτικά ανά εξάμηνο. Επίσης θα πρέπει να λάβουν αντίστοιχα μέτρα οι κτηνοτρόφοι και προπάντων θα πρέπει να λάβουν μέτρα για τα αδέσποτα οι δήμοι, όπως ορίζεται από το νόμο! (σχετ.: Οδηγίες προστασίας από τη λύσσα).

Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στους κτηνιάτρους, και όταν αντιλαμβάνονται κάποιο πρόβλημα να επικοινωνούν άμεσα με τις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες.
Πηγή: kalmopias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου