Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Μεγάλη φωτιά στο Περιβόλι Γρεβενών

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 6 Αυγούστου σε δύσβατη περιοχή στην κοινότητα Περιβολίου και συγκεκριμένα στην τοποθεσία «Πρόποδες Κολέου» κατακαίγοντας μεγάλη πευκόφυτη έκταση.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γρεβενών έφτασε άμεσα στον τόπο του συμβάντος όπου και εντόπισε τη φωτιά σε δύσβατο και μη προσπελάσιμο σημείο για... τα πυροσβεστικά οχήματα. Στον τόπο του συμβάντος κατέφτασαν ενισχύσεις με 9 οχήματα και 35 άνδρες καθώς ζητήθηκαν ενισχύσεις από την Κοζάνη, Καστοριά, από υδροφόρες του Δήμου Γρεβενών αλλά και ιδιωτικές, αλλά και από το πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής της Δυτικής Μακεδονίας. Δυο αεροπλάνα επιχείρησαν με αρκετές ρίψεις σε σημεία τα οποία ήταν καθοριστικά για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά. Ωστόσο παρά τους ισχυρούς ανέμους και τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, αυτή την ώρα η πυρκαγιά ελέγχεται περιμετρικά από τις δυνάμεις που παραμένουν στην περιοχή και θα παραμείνουν όλη τη νύχτα.

Με το πρώτο φως της ημέρας θα γίνει η πρώτη αποτίμηση της καμένης έκτασης ενώ το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα ερευνήσει σε βάθος τα αίτια της πυρκαγιάς. 
Πηγή: greveniotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου