Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

23,3 εκατομμύρια ευρώ σε 745.00 απόρους, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τη δωρεάν διανομή τροφίμων

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη δωρεάν διανομή τροφίμων για το έτος 2012, ύψους 23,3 εκατομμυρίων ευρώ που θα δοθούν σε περισσότερους από 745.000 δικαιούχους.
Μέχρι την 28η Σεπτεμβρίου υπογράφηκαν όλες οι συμβάσεις με τους πέντε διαφορετικούς αναδόχους, ένας ανά προϊόν- σε αντίθεση με ταπροηγούμενα χρόνια- που προέκυψαν μετά από τη διαγωνιστική διαδικασία, η οποία παρά τις καθυστερήσεις, που είχαν σημειωθεί και τα προβλήματα που ανέκυψαν στο ενδιάμεσο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία κάτω από συνθήκες διαφάνειας και προϋποθέσεων πλήρους ανταγωνισμού.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, με αφορμή την ολοκλήρωση του διαγωνισμού δήλωσε:
«Αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και πόρο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής εφαρμόζουμε με επιτυχία το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το έτος 2012 απορροφώντας το 100% των διαθέσιμων πόρων ύψους 23,3 εκατομμύρια ευρώ. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε και ειδικά ο συνδυασμός της ακρίβειας της αγοράς με την παράλληλη μείωση του εισοδήματος, η δωρεάν διανομή τροφίμων, όπως τυρί φέτα, γραβιέρα, ρύζι, μακαρόνια και ελαιόλαδο, που θα εξελιχθεί σε συνεργασία με τους κατάλληλους φορείς (περιφερειακές ενότητες, σύλλογοι απόρων, σύλλογοι πολυτέκνων, Εκκλησία της Ελλάδος για τα γεύματα αστέγων κ.λ.π.) έχει ιδιαίτερη σημασία για τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας που είναι δικαιούχοι. Οι ποσότητες που θα διανεμηθούν ξεπερνούν τους 10.500 τόνους, σημειωθεί ότι για πρώτη φορά θα γίνει διανομή ελαιόλαδου».
Το σύνολο των δικαιούχων ανέρχεται σε 745.000 και στη διαδικασία εμπλέκονται περίπου 730 φορείς. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Ο αριθμός των δικαιούχων αναμένεται να αυξηθεί, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης.

Ο κατάλογος των δικαιούχων θα οριστικοποιηθεί μέσα στο Νοέμβριο του 2012, ώστε η διανομή των τροφίμων από τους αναδόχους να ολοκληρωθεί εντός των τριών μηνών, δηλαδή έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2013.
Επιπλέον, αμέσως μετά την οριστικοποίηση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ποσά Δωρεάν Διανομής τροφίμων για το 2013 (Φθινόπωρο 2013), θα αρχίσουν οι απλοποιημένες διαδικασίες προκήρυξης των διαγωνισμών, που θα ενισχύουν τη διαφάνεια και τον ανταγωνισμό των δικαιούχων.
Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό, που ανακοινώθηκε ήδη, η χώρα θα χωριστεί σε τρεις ισοδύναμες περιοχές, για τη διευκόλυνση της μικρότερης οικονομικής επιφάνειας υποψήφιων αναδόχων, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα της τρέχουσας περιόδου.


ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012
 3 σχόλια:

 1. http://www.youtube.com/watch?v=rlCBtzJmav0

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://www.youtube.com/watch?v=1jOk8dk-qaU

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. σάλτσα ομοσπονδιας γεωργικων συνεταιρισμων θεσσαλονικης /ποσότητα = 100000 τόνοι
  http://www.youtube.com/watch?v=R044sleOW6I

  ΑπάντησηΔιαγραφή