Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού–Λουδία–Αλιάκμονα

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Εθνικό Πάρκο προσφέρει και φέτος ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, σε συνεργασία με το Δήμο Δέλτα. Η πρώτη ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στην περιοχή της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου, των εκβολών Γαλλικού ποταμού και των μυδοκαλλιεργειών Χαλάστρας, στο Δέλτα Αξιού.

Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα είναι ένα από τα πιο σημαντικά υγροτοπικά συστήματα της Ελλάδας και της Ευρώπης και χάρη στην οικολογική του αξία έχει περιληφθεί στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών της Ευρώπης Natura 2000. Προσφέρει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα για επαφή με τη φύση και την άγρια ζωή και πλήθος εναλλακτικών διαδρομών για σύντομες αλλά και μεγαλύτερες αποδράσεις από την πόλη. Ελάτε να το γνωρίσετε!

Το ραντεβού για τις ξεναγήσεις, που θα γίνονται με μίνι μπας, θα δίνεταιστις 10 το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Επειδή θα υπάρχειπεριορισμένος αριθμός θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στο 2310 794811 για την πρώτη αυτή ξενάγηση, ή αυτές που θα ακολουθήσουν και θα πραγματοποιούνται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

350 Κύπριοι στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, περίπου 350 κοινοτάρχες από την Κύπρο θα ξεναγηθούν στη διάρκεια του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών επισκέψεων που πραγματοποιούν στην Ελλάδα με στόχο να γνωρίσουν καλές πρακτικές λειτουργίας που εφαρμόζονται στη χώρα μας. Οι πρώτες ομάδες έχουν ήδηβεπισκεφθεί την περιοχή, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παραγωγή του ρυζιού και των μυδιών, που δεν υπάρχει στην Κύπρο.

Οι επισκέψεις γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση για την Ανάπτυξη της Διοικητικής και Ηγετικής Ικανότητας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης», το οποίο υλοποιούν η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης – Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Ινστιτούτο Κοινωνικής Καινοτομία της Κύπρου, σε συνεργασία με την Ένωση Δήμων Κύπρου και την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.

Η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου