Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Επίκαιρη ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου για τα τηλεφωνικά ραντεβού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Επίκαιρη ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ, για την ανάθεση σε ιδιώτη των τηλεφωνικών ραντεβού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο κατέθεσε σήμερα η βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ. Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου σχετικά με την ανάθεση σε ιδιώτη των τηλεφωνικών ραντεβού στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με το κόστος για τον ασθενή να υπολογίζεται στα δύο ευρώ.

Η επίκαιρη ερώτηση αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Θέμα: Χρέωση δύο ευρώ για κάθε τηλεφωνικό ραντεβού στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Στην υπ’ αρ. 366/30-8-2012 Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου, η Διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε την ανάθεση σε ιδιώτη της τηλεφωνικής υπηρεσίας ραντεβού του Νοσοκομείου. Το κόστος για κάθε κλήση φημολογείται ότι θα ανέρχεται στο ποσό των 2 ευρώ και θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου τους ασθενείς.

Εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι ούτε στον ιστότοπο της «Διαύγειας» ούτε στον ιστότοπο του Νοσοκομείου δημοσιεύθηκε καμία προκήρυξη της σύμβασης ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύμβαση υπογράφεται εντός των ημερών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει καταθέσει πλήρη πρόταση προς τη Διοίκηση για τον εξορθολογισμό του συστήματος ραντεβού, ώστε να μειωθεί ο φόρτος εργασίας χωρίς να αυξηθούν τα κόστη για τους ασθενείς, ενώ έχει προχωρήσει και στη συλλογή υπογραφών από 3.000 πολίτες για να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση.

Όλη η χώρα περνά δύσκολες ημέρες και ακόμα και το ποσό των 2 ευρώ για ένα ραντεβού μπορεί να είναι σημαντική επιβάρυνση για κάποιους πολίτες, ειδικά για ανθρώπους με ασθένειες που επιβάλουν συνεχή παρακολούθηση.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1.      Αληθεύει ότι το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου έχει προχωρήσει στην ανάθεση σε ιδιώτη των τηλεφωνικών ραντεβού και με ποιους όρους έχει γίνει αυτή η ανάθεση;

2.      Έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες που ορίζει η κείμενη νομοθεσία για τέτοιου είδους συμβάσεις; Για ποιο λόγο δεν έχει αναρτηθεί καμία απόφαση προκήρυξης της σύμβασης στην «Διαύγεια» του Νοσοκομείου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου